avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune deschisa dupa 13 ani de la deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune deschisa dupa 13 ani de la deces

Cum se poate deschide o succesiune dupa 13 ani de la deces?
Cel mai recent răspuns: dorina_ioana , utilizator 18:30, 6 Februarie 2014
Buna ziua,
Dezbaterea succesiunii se poate face oricand fie la notar daca succesorii se inteleg fie pe cale judecatoreasca.
Daca sunteti singurul succesor va sfatuiesc sa mergeti la un notar care are in raza sa de competenta ultimul domiciliu al defunctului. El va va spune care sunt actele si taxele necesare.
De fapt va referiti la cum se dezbate o succesiune dupa 13 ani de la deces. Procedura este aceeasi ca si cand ati fi dezbatut-o atunci ,dupa momentul deschiderii ei. Singura diferenta ar fi legata de costuri. Preturile , comisioanele sunt diferite dupa atatia ani . Acum trebuie platit si 1% impozit calculat la valoarea masei succesorale(toate bunurile ce au apartinut decedatului).
Cu certificatul de deces al persoanei a carei succesiune o dezbateti, anexa 24 (cu mostenitorii) de la primarie, actele de proprietate ale bunurilor, mostenitorii merg la un notar de pe raza de domiciliu a raposatului.Daca exista neintelegeri asupra impartirii mostenirii, cu aceleasi acte mergeti la judecatorie.
Multumesc. :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune tanasecatalin41@yohoo.com tanasecatalin41@yohoo.com maximul de ani pentru deschiderea succesiuniisi pasii ce trebuie urmati+actele necesare(cred ca au trecut vreo 15 ani) (vezi toată discuția)
Cand se face o succesiune dupa deces? elena.doina elena.doina Buna ziua!Bunica mea a murit acum 2 luni de zile,a avut un singur fiu care a murit cu multi ani inaintea ei.Suntem 4 frati mostenitori.Intrebarea mea este la ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 2 parinti matei iuliana matei iuliana buna ziua, ma numesc Iuliana si mai am inca trei frati, mama noastra a decedat in urma cu 14ani si tata nu a vrut sa faca succesiunea. In data de 6 noiembrie ... (vezi toată discuția)