avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Decl 092
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Decl 092

Buna ziua,
Aceasta decl 092 trebuie sa o depun in cazul in care am achizitii intracomunitare de servicii realizate in anul 2013 deorece sunt abonat la siteul apex team si acolo spune ca, citez: '' se depune in cazul in care ati efectuat achizitii intracomunitare de bunuri in luna ianuarie 2014". Mentionez ca in luna ianuarie nu am avut aceste achizitii intracomunitare.
Cel mai recent răspuns: ContSters307306 , utilizator 12:50, 7 Februarie 2014
Buna ziua,

Declaratia 092 modifica perioada fiscala din trimestru, in luna calendaristica, in cazul persoanelor care efectueaza o achizitie intracomunitara.
In cazul in care nu ati efectuat o astfel de achizitie, nu este nevoie sa modificati perioada fiscala, deci nu este nevoie sa depuneti aceasta declaratie.

Respect,
Dan Preda.
Multumesc mult.
dar in cazul in care am achizitii intracomunitare de servicii si prestari intracomunitare de servicii am aceasta ogligatie de a depune aceasta declaratie?
Aceste achizitii intracomunitare de servicii provin din facturi cu taxare inversa si am depus 390 in luna ianuarie 2014 dar cu referire la decembrie?
Mentionez ca sunt cu tva trimestrial si am depus decontul in ianuarie pentru trim 4 an 2013.
Buna ziua,

Codul fiscal, Art .156^1 :

(6^1) Prin excepţie de la prevederile alin. (2)—(6), pentru persoana impozabilă care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi care efectuează o achiziţie intracomunitară de bunuri taxabilă în România, perioada fiscală devine luna calendaristică.

Respect,
Dan Preda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitar kerekesmargo kerekesmargo ca achizitia intracomunitar de servicii se schimba perioada fiscala de la trimestru la luna (vezi toată discuția)
Modificare vector fiscal la import masina ue? lylyan lylyan Buna ziua O societate(micro) - cu depunere TVA trimestrial, a cumparat in sept. un autoturism din Germania - amandoua sunt inreg in ROI. Dupa aceasta ... (vezi toată discuția)
Trecere la tva trimestrial colorana colorana Buna seara! Detin un SRL infiintat in 2012, platitor de tva lunar si impozit pe venit, am facut si o achizitie intracomunitara in aprilie 2014 . Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)