Am fost casatorit din noiembrie 2008 pana in septembrie 2009. In martie 2009 am achizitionat un apartament in valoare de 130.000 de euro cu plata in rate, respectiv in aproximativ 8 ani.
In octombrie 2010 s-a pronuntat divortul fara partaj, iar in 2013 am introdus partaj asupra apartamentului. Mentionez ca eu platesc ratele la casa din timpul casatoriei, deci si dupa pronuntarea divortului, in prezent mai ramand aproximativ 4 ani de plata.
In urma incheierii de admitere in principiu, instanta a dispus o cota de 80% in favoarea mea si o cota de 20% in favoarea fostei sotii.
Doresc sa va intreb:
1. La ce valoare se va stabili acest procent? Din valoarea actuala sau din valoarea initiala de achizitie?
2. Daca cei 20% se aplica din valoarea actuala, instanta va tine cont de eu am platit ratele pana acum si ramane sa le platesc si in continuare?
3. Cei 20% se compenseaza cu 20% din valoarea totala a apartamentului? Sau cum se pot compensa?
Partaj dupa divort
gagione
am divortat de fosta sotie.minora a ramas la mine. hotararea este definitiva si irevocabila.am un apartament ipotecat la banca de doi ani de zile si sunt ... (vezi toată discuția)