avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Rog un raspuns urgent: victima - inculpat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Rog un raspuns urgent: victima - inculpat

intr-un accident rutier a decedat o persoana X. Acesta persoana avea un baiat in varsta de 21 ani . care la momentul decesului tatalui [ X ] era in anul 2 sau 3 de facultate . A facut memoriu sau cum se numeste acel act pentru pensie de urmas care i-a fost refuzat din motive ca nu a indeplinit conditiile pt pensiea de urmas si acum a facut catre completul de judecata ca dela decesul tatalui si pana la terminarea facultatii inculpatul sa-l despagubeasca deoarece era in intretinerea tatalui sau decedat in accident . Din surse am aflat ca in momentul decesului tatalui sau si dupa aceea lucra ca sofer fiind si student . Punctul de lucru era in Bucuresti dar nu stiu in ce sector al Bucurestiului lucra . Cum pot afla ? Trebuie ca inculpatul sa ceara in instanta o fisa fiscala a baiatului sau cum procedez ? cum se poate afla atunci daca aceasta persoana lucra ca sofer ?


Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:36, 10 Februarie 2014
Nu are importanta ca fiul lucra ca sofer. Poate lucra ca sa se intretina!

Tatal lui il avea in intretinere pana la implinirea varstei de 26 de ani daca isi continua studiile.

In aceste conditii are dreptul la pensie de urmas pana la implinirea varstei de 26 ani.
da v-am inteles dar numai ca la casa de pensii sau institutie respectiva nu ia aprobat pensie de urmas ca nu a indeplinit conditiile ?????? in acest caz el cere o ,,pensie '' lunara sa fie achitata de inculpat pana la finalul facultatii dar sa nu fii lucrat ca automat da dovada ca se putea intretine si singur , problema este cum , unde si ce sa cer [ cred fisa fiscala ] pentru a putea eu ca inculpat sa fac dovada ca lucra si se putea sa se intretina singur ca sa pot scapa si eu de plata pe un an 1an si 6 luni ca pensie sau bani ce cere el
Nu a fost despagubit de catre asiguratorul RCA?

Legea nr. 136/1995 privind asigurările şi reasigurările în România

Art. 50. -
Despăgubirile se acordă pentru sumele pe care asiguratul este obligat să le
plătească cu titlu de dezdăunare si cheltuielile de judecată persoanelor păgubite prin
vătămare corporală sau deces,
precum si prin avarierea ori distrugerea de bunuri.
Se acordă despăgubiri si în cazul în care persoanele care formulează pretenii de
despăgubiri sunt sotul (sotia) sau persoane care se află în întretinerea proprietarului ori
conducătorului vehiculului asigurat, răspunzător de producerea accidentului.

Prin "persoane pagubite" se inteleg si rudele de gradul I ale victimei.

Daca v-a dat in judecata ptr plata pensiei de urmas atunci chemati in garantie asiguratorul RCA care va fi obligat sa plateasca daunele, respectiv o suma care sa acopere pensia de urmas pana la implinirea varstei de 26 de ani.

Dicutati cu fiul victimei si mergeti la asigurator ptr plata acestor despagubiri fara a mai fi nevoie inceperea unui proces civil.
nu cred ca asiguratorii prin art 50 legea 136/1995 sunt in masura sa asigure pensia de urmas
Nu este vorba sa asigure pensia de urmas.
Prin despagubire materiala asiguratorul poate acoperi suma ce ar reprezenta cuantumul pensiei de urmas, daca pensia de urmas ar fi de 500 lei/luna, pe an inseamna 6000 lei, ori 2 sau 3 ani pana la implinirea varstei de 26 ani ar insemna o despagubire de 12000/18000 lei. Altfel aceasta suma trebuie sa o plateasca cel care a produs accidentul.
Discutati cu asiguratorul daca acopera aceasta dauna. Prin decesul tatalui in accident s-a produs un prejudiciului copilului, tatal i-ar fi asigurat intretinerea in facultate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire in caz de deces a familiei in accident rutier unde soferul (nevinovat) este capul familiei si a supravietuit Cirstea Daniel Cirstea Daniel am si eu o speta. am niste prieteni care au fost implicati intr-un accident rutier din care a rezultatt decesul sotiei, fiicei si al soacrei. soferul a scapat ... (vezi toată discuția)
Accident de masina wabar wabar Buna seara Va rog sa-mi spuneti: daca in urma accidentului s-a constat (nu am avut posibilitatea sa contest PV), ca eu sunt vinovatul, in baza asigurari ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima coste3 coste3 buna as dori cateva pareri pt o persoana care a avut accident rutier cu victima...sotia victimei si concubina avand ambele cate un minor cere pensie ... (vezi toată discuția)