avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plati in numerar plafonate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plati in numerar plafonate

Buna Ziua
Spuneti-mi va rog daca s-a modificat suma admisa pe zi a platilor cu numerar catre furnizori?Stiam ca este 10000 ron.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters307306 , utilizator 19:51, 2 Martie 2014
Multumesc frumos pentru raspuns insa eu sunt "Toma necredinciosul - nu crezi pana nu vezi" si tot nu inteleg.........probabil ca nu m-am facut inteleasa. Nu vorbim de o plata cu cardul........si nici de o plata cu numerar in contul furnizorului.
Practic, scoti din casa suma de 6.000 lei mergi la robotel depui 6000 lei si este considerata plata in contul furnizorului iar chitanta eliberata de robotel este considerata foaie de varsamant?
Cine stie sigur ca la un control GF nu considera acest lucru o incalcare a normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor art. 5 şi 6 din Ordonanţa Guvernului nr. 15/1996 privind întărirea disciplinei financiar-valutare;
"pct. 3. "De la prevederile art. 5 alin. 2 lit. c) din ordonanţă sunt exceptate următoarele operaţiuni:
a) depunerile de numerar făcute de persoane juridice în conturile furnizorilor de bunuri şi servicii, în baza documentelor justificative legal întocmite" din HOTÃRÂRE nr. 2.185 din 30 noiembrie 2004?
In opinia mea aceasta plata este o plata cu numerar si atat. Unde este specificat ca robotelul din cadrul unei institutii bancare functioneaza pe acelasi principiu cu depunerea in contul furnizorului?
Nu doresc decat sa inteleg si atat. Eu personal din casieria societatii nu plateam 6.000 lei la robotel, dar altcineva a facut acest lucru.....a intrebat daca este ok, i-am spus ca nu a procedat corect, acum incerc sa ma dumiresc daca am dreptate sau nu!

Cu multumiri pentru rabdare.
Acilegna a scris:


Practic, scoti din casa suma de 6.000 lei mergi la robotel depui 6000 lei si este considerata plata in contul furnizorului iar chitanta eliberata de robotel este considerata foaie de varsamant?


Nu plata, depunere.

Acilegna a scris:


Nu doresc decat sa inteleg si atat.



Nu va pot forta sa intelegeti.

Dar faceti un exercitiu. Daca va duceti nu numerarul ala la ghiseul bancii si vreti sa il depuneti in contul furnizorului, din partea persoanei juridice bineinteles, merge?
Tot eu va dau si raspunsul: merge. Singura diferenta este ca la ghiseu va ia un comision de 0.7 %, iar la ROBO BRD, nu e nici un comision. Esenta tranzactiei este aceeasi = depunere de numerar in contul furnizorului.

Respect,
Dan Preda.
Buna ziua,
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
M-am documentat si am aflat ca aceste terminale numite "ROBO" BRD sunt achizitionate de catre banca si au fost create exclusiv pentru plata facturilor de utilitati si permit acest lucru in doua modalitati: prin card - exclusiv BRD si prin depunere de numerar.
Asa cum ati precizat stimate domn, tranzactia este aceeasi ca si depunerea de numerar in contul furnizorului.

Cu stima,
Acilegna
Buna ziua,

Ma bucur ca pana la urma v-am convins.

Respect,
Dan Preda.
Buna ziua,
Am o intrebare partial inrudita cu aceasta:
O tranzactie imobiliara se poate plati cash? Acte la notar, totul ok, dar vanzatorul ofera reducere de pret pt plata in numerar.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Plata unei facturi de catre o persoana fizica in numele unei persoane juridice manfree manfree Situatie atipica...unui SRL i-a fost emisa o factura in valoare de 20 000 RON, suma ce trebuie platita urgent. Cum suma depaseste 5000 RON, nu se poate plati ... (vezi toată discuția)
O factura, cate chitante? ContSters63174 ContSters63174 Pe o factura mai mare de 5000lei, cate chitante se pot emite? (vezi toată discuția)
Plata furnizor _cont blocat utc utc Buna ziua, Am contul bancar blocat. Platile catre un furnizor le-am facut prin depunere cu foaie de varsamnat direct la banca lui. Este considerata plata prin ... (vezi toată discuția)