In cursul saptamanii curente am fost oprit de politia comunitara in scopul unui control de rutina. In urma controlul, nefiind proprietarul masinii, am descoperit ca masina nu avea asupra ei autorizatia de taxi si avizul metrologic. M-am ales cu o amenda de 25.000 RON (am semnat procesul verbal), cu toate ca nu eu sunt proprietarul masinii. Ce pot sa fac in situatia de fata pentru a contesta procesul verbal?
In calitate de conducator auto detinator al atestatului profesional se presupune ca aveti cunostinta despre obligatia ca proprietarul trebuie sa indeplineasca niste conditii ptr a se putea practica meseria de taximetrist cu vehiculul in cauza respectiv sa detina autorizatie de transport valabila.
In calitate de conducator auto se presupune ca aveti cunostinta despre obligatia de a avea asupra dvs. toate documentele ce pot fi solicitate de politie la un eventual control.
Deoarece faceati transport de persoane trebuia sa fiti sigur ca aveti asupra dvs. autorizatia de transport.
Este ca si cum ati conduce un camion fara atestat profesional.
Daca proprietarul detine o autorizatie de transport valabila faceti contestatie impotriva procesului verbal in termen de 15 zile si depuneti autorizatia de transport si solicitati transformarea amenzii in avertisment.
Daca nu detine autorizatie de transport atunci e cam nasoala treaba, faceti contestatie si solicitati sa fie amendat proprietarul ptr lipsa autorizatiei deaorece sunteti un simplu angajat. Dar aveti si dvs. o parte din vina deoarece nu v-ati asigurat ca exista autorizatie ptr taxi chiar daca dvs, aveti atestat taxi, se presupune ca trebuie sa cunoasteti legea.