avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abandon familial
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abandon familial

Buna ziua... ma intereseaza urgent daca stau in chirie si sotul nu mai vrea sa aiba de-a face cu noi (familia) dar nici nu vrea sa intenteze divort... sta plecat de acasa, nu se ocupa de familie, vine tarziu in noapte dupa ce sta la carciuma, pot sa-l acuz de abandon familial?
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 17:11, 2 Decembrie 2014
Infractiunea de abandon de familie consta in savarsirea de catre cel care are obligatia legala de intretinere, fata de cel indreptatit la intretinere a urmatoarelor fapte:
a) parasirea, alungarea sau lasarea fara ajutor, expunandu-l la suferinte fizice sau morale;
b) neindeplinirea, cu rea credinta, a obligatiei de intretinere prevazute de lege;
c) neplata, cu rea credinta, timp de 3 luni, a pensiei de intretinere stabilite prin hotarare judecatoreasca.

Obligatia de intretinere exista atat intre soti, cat si intre parinti si copii, astfel ca v-ati putea incadra pe litere a) sau b) in functie de situatia dvs. concreta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014
Avocat Paula Alina Lupu, Avocat

Pai concret este ca el nu mai vrea sa continue casatoria, dar nu se duce sa divorteze, sta plecat mai mult de acasa... iar cand sta acasa sta bagat intr-un dormitor numai in fata calculatorului si numai la tigara... apoi se imbraca si pleaca fara sa spuna unde... nu baga in seama nici copilul iar daca-l baga in seama tipa la el si zice ca s-a saturat de el... deci? ce pot face in privinta asta... ca asa numai rau ne face... eu nu mai suport... eu nu vreau sa-i acord divortul... ptr ca nu m-am maritat ca sa divortez..

banii mai mult au venit din partea parintilor, nu a lui... a lui cand au fost ne zicea sa tragem de ei ca nu prea sunt, dar pleca in oras cu baietii sa manance sa bea si sa fumeze si nu lasa bani in casa...
Ultima modificare: Duminică, 30 Noiembrie 2014
gi-jane2, moderator
Spuneti ca nici nu va intelegeti, dar nici nu vreti sa divortati. Va dati seama ca daca ii faceti plangere penala, relatiile de familie vor fi si mai grav vatamate. Solutia este numai la dvs, presupun ca va dati seama ca o astfel de situatie nu poate dura la nesfarsit, si in orice caz nu este in interesul familiei si nici al minorului. Eventual ati putea incerca terapia de cuplu sau sa mergeti la mediator daca doriti sa va salvati casnicia.

stand de vorba de treburile astea, el intre timp si-a pus planul in actiune...m-a dat afara cu doi copii minori din apartamentul unde stateam impreuna in chirie... ce pot face acum? il pot acuza de alungare ? daca chem politia il pot acuza de ceva? nu vreau sa las lucrurile asa...
puteti chema politia sa va asiste sa intrati in locuinta, insa trebuie sa va ganditi si la alte solutii

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu copiii? poantaadrianaelena poantaadrianaelena sunt casatorita,am doi copii.din neajunsuri financiare,a trebuit sa plec in strainatate,cu acordul sotului.sotul meu a vazut o fotografie cu mine si eu un ... (vezi toată discuția)
Abandon?! corinuta corinuta As vrea sa va ]ntreb daca este considereat abandon situatia mamei care pleaca de acasa cu 2 copii minori, din cauza conflictelor de acsa cu sotul, ea poate fi ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului conjugal cosmina05 cosmina05 Buna seara tuturor, Am si eu o mare problema de curand am intentat actiunea de divort ,intentionez sa parasesc domiciliul conjugal insa sotul meu ma ameninta ... (vezi toată discuția)