avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce as putea face???- sotul a parasit locuinta comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce as putea face???- sotul a parasit locuinta comuna

In data de 08.01.2014 sotul meu a vrut sa imi ia baiatul in varsta de 1 an si jumatate si sa plece la socrii mei,noi am avut o discutie pe aceasta tema, deoarece nu am fost deacord ca cel mic sa mearga in masina fara scaunel special pt copii decat cu tatal sau .De aici a pornit un foarte mare scandalul.El si-a facut bagajul lund-usi hainele si unele lucruri si a plecat la parintii sai, m-a lasat fara nici un ban pentru a lua lapte si pempers celui mic, am sunat la politie si un echipaj a venit la fata locului indrumandu-ma sa depun plangere pentru abandon de familie,ce as putea face,va rog sa ma sfatuiti: eu sunt si insarcinata in 6 luni si momentan decat banii din prenatal ii am ,alt venit nu detin....
Nu sunt pentru desfaceri de casatorii dar din postarile pe forum si din viata de zi cu zi, nu vad o casnicie de durata, mai ales ca este la mijloc un copil si altul pe drum. Sotul dvs este tanar, nepregatit pentru viata de familie, inca tinandu-se de fusta mamei. Daca pana acum nu a inteles ca familia sunteti dvs si copilul iar parintii lui sunt in afara familiei, este rau, si poate nu o va intelege decat atunci cand parintii lui vor fi cei ce vor lua pozitie aratandu-i rolul lui in cadrul familiei. Asta numai daca o vor face. Mai este si o vorba:" o mancare incalzita de mai multe ori, nu mai are acelasi gust ".Nu stiu cat va va ajuta o consiliere de cuplu dar este bine sa incercati. Nefiind la prima plecare nu va fi nici ultima. Si atunci, este bine sa taiati raul de la radacina. Cereti in instanta acordarea pensiei pentru copil chiar daca nu intentati actiune de divort. Este bine ca locuinta este a dvs. si veti avea un acoperis pentru dvs. si copil. Partea financiara este mai dureroasa dar nu si disperata.
Apelati la un mediator.. plangerile nu vor face altceva decat sa complice lucrurile... apelati la mediator si incercati sa vedeti ce s-a intamplat de sotul dvs a decis sa plece. Se pare ca e o problema de comunicare intre dvs. La mediator puteti rezolva. Cu stima.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Februarie 2014
Ioan Viorel Danciu, Mediator
Cu respect pentru tine pentru ca lupti pentru tine si pentru copii, nu vei reusi nimic niciodata cu oameni de asemenea caracter. Iti este greu acum, dar DIVORTUL este unica solutie. Este vorba de violenta economica si emotionala, peste acest tip de violenta se trece cu vederea in Ro. A tolera asemenea comportament iresponsabil duce tot la divort dar mai tarziu cand deja ai pierdut cativa ani din viata si nervii si nu le vei mai putea recupera. Treci peste sfaturi de genul: "tatal copiilor si sotul"; NU ESTE NICI TATA NICI SOT. Oricum nu-l ai nici ca tata nici ca sot daca este iresponsabil. Si lasa-l sa mearga linisit la parinti ci bilet numai de dus.
Succes si tot binele din lume!
buna seara dragi prieteni,am revenit iar pe acest forum dupa o absenta de cateva saptamini...sotul meu inca nu a revenit acas,ba mai mult, NU IL INTERESEAZA CU DESAVARSIRE DE NOI ,VENIND IN VIZITA PE LA PRIETENI DIN APROPIEREA LOCUINTEI NOASTRE SI NICI MACAR NU A VENIT SA BIETUL NOSTRU COPILAS.pe 8 martie s-a facut 1 luna de cand n-a abandonat si nici pensie alimentarasa vre-un sprijin nu ne-a dat....
Puteti sa cereti in instanta pensie, nu mai lasati copilul la mila lui.
:offtopic: Nu mai scrieti cu majuscule, se interpreteaza ca ton agresiv, multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon familial crosetafermecata crosetafermecata Buna ziua... ma intereseaza urgent daca stau in chirie si sotul nu mai vrea sa aiba de-a face cu noi (familia) dar nici nu vrea sa intenteze divort... sta ... (vezi toată discuția)
Ce pot face pentru a stabili custodia copilului Sebastyanrosu Sebastyanrosu Sotia mea e plecata de un an si jumătate in Italia,la munca in aceasta perioada ea a venit acasă de 2 ori ,o data o săptămână si o data 3 săptămâni in ... (vezi toată discuția)
Custodia copiilor mary2013 mary2013 Buna ziua,in urma unui divort,daca ar fii,cui ii s-ar incredinta custodia copiilor minori,daca eu ,mama,nu am casa,si un servici stabil deocamdata,iar tatal ... (vezi toată discuția)