avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de locatari care fura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de locatari care fura

Salut,
Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii legate de antenele de pe bloc(telefonie, radiocomunicatii si altele) si daca locatarii din blocul respectiv au anumite beneficii.
Asociatia blocului unde stau cu chirie nu imi justifica nici macar suma lunara pe care o am de achitat, in valoare de 108 lei, fiind doar o garsoniera, cu un consum de 4m de apa si alte taxe pe care nu le stiu.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:40, 11 Februarie 2014
Exact.

Si domnul are dreptul la imbunatatiri nu?
Sau ce vreti sa spuneti?

In alte asociatii se platesc si anumite utilitati din acei bani. Nu am spus ca se dau direct proprietarilor sub forma de cash.

Ce nu se practica acest lucru?
Ca o fi legal ca nu o fi prea legal, daca asa au hotarit in AG unii, asta este.

Si in cazul in care l-am aratat eu si in cel aratat de dvs., proprietarul ar trebui sa simta ceva la buzunar. O usurare la plata intretinerii (citez reparatii, investitii).

Dansul stiu cam ce socoteala a facut. Ar dori ca de banii aceia sa nu mai plateasca citeva luni intretinerea.

Si art 13. citat de dev. mi se pare un picut cam aiurea. Veniturile apartin asociatei de proprietari, adica eu tu, el ea. Mai corect ar fi fost ca acele venituri sa se constituie ca fonduri speciale pe fiecare proprietar conform CPI.

Dece spune acest lucru? Pai daca tot ma incarci pe lista de intretinere cu fond reparatii. Atunci nu mai oprim fond de reparatii nu?

Tot asa aberant mi se para sa fac venituri si sa fie totul ok in asociatie dpdvd al cladirii si instalatiilor si eu sa stau cu restante la caldura, apa, gunoi, salarii si ce-o mai fi.

Ceva gen Hagi Tudose. Am bani dar dorm pe ei si mor de foame.

Sa auzim numai de bine,
Rorschach
Este interpretarea dv., legea spune clar ca din aceste venituri asociatia nu poate face decat lucrari de intretinere, reparatii sau modernizari ale proprietatii comune, nu plata facturi utilitati sau salarii.

Slava Domnului, ca e de lucru pentru reparatii, modernizari!

In asociatiile in care din acesti bani se achita facturile la utilitati se comit ilegalitati si noi aici, pe forum, nu putem promova fragrant nerespectarea legii.
raduistrate a scris:

Asociatia blocului unde stau cu chirie nu imi justifica nici macar suma lunara pe care o am de achitat, in valoare de 108 lei, fiind doar o garsoniera, cu un consum de 4m de apa si alte taxe pe care nu le stiu...

Doresc sa abordez numai partea cu stau cu chirie...
Ce trebuie sa va justifice dvs. asociatia? Ca ce fac ei cu veniturile pentru spatiu inchiriat? Acest lucru va framanta pe dvs? Pai daca acum aveti aceste pretentii, ce se va intampla cand o sa fiti proprietar/membru al asociatiei?

Pentru @rwkovacs,
Din ce in ce mai multe pareri personale care sunt pe langa - din ce in ce mai mult.
Blocul in care stau are ichiriata p parte din terasa unei firme de telefonie mobila pentru care incasa oarece monetar.
Ei bine, proprietarii din blocul nostru au si ei un plan, niste priorietati, pe care incercam sa le rezolvam pe rand. Va pot da si exemple: reparatii lift, schimbare geamuri termopan, reparatii-zugraveli pe casa scarii, lucrari de hodroizolare a terasei, etc., etc.
Sunt lucrari de imbunatatire a confortului cu valori mai mici, dar sunt si lucrari mult mai scumpe. Trebuie sa astepti sa se "faci" suma respectiva pentru a putea ceva. Nu trebuie sa doarma nimeni pe bani, asa cum ati citit dvs. intr-o poveste...
Parerea mea este ca daca aveti ceva de spus - constructiv, in sensul ca vreti sa aduceti plus valoare unor postari, sunteti binevenit. Daca vreti sa faceti valuri, atunci sa ne lamurim!
Valuri nu fac.
Imi exprim o parere, ca doar este o tara libera.
Daca este greu de digerat, asta este.
Dar nu trebuie sa aratati cu degetul, ca eu n-am arata pe nimeni cu degetul.

Parerile pot fi si nepersonale?
Cum avine asta. Cind spui parerea mea este... deja este personala. Hadeti sa nu intram in amanunte discrete, ca la umbra anonimatului poate nici nu stiti cu cine aveti de aface, si aici o poza de avatar sau un username nu are si diplomele in spate sau anii de experienta intr-un oarecare domeniu.

Deci ca sa revenim. Faci bani pe CPI-ul meu am drept la ei conform CPI-ului meu asta era observatia mea la art.13. Din acel fond corespunzator CPI-ului meu ar trebui sa se poata acoperi din el orice cheltuiala sau datorie a proprietarului X.

Acum ce facem pe nestiutorii ca semnarea contractului nu o face AG-ul ci presedintele si se mai lipeste de una alta la semnarea contractului. Mai de o reparatie, pe gratis, mai de o reducere cablu, mai de-un termopan, presa-i plina de exemple asa ca nu ma considerati pe mine a fi la baza genezei acestor informatii.

In unele cazuri este vorba de mii de Euro pe an la un contract deci este o suma frumusica pentru asociatie.

O fi mult o fi putin nu stiu. Dar eu zic ca este destul daca te gandesti ca-s pensionari cu 600-800 RON/luna.

As mai sta la vorbe dar nu ma lasa al mic (nu doarme fara mine).

SI nu uita Adam parerea este parere, fie ca-ti place fie ca nu. Si te rog nu mai spune chestia cu parere personala ca nu da bine. Intotdeauna este personala.

Seara buna

Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2014
rwkovacs, utilizator
legea e clara chiar daca ne convine sau nu
nu exista notiunea "de nu prea legal" ... ori e legal ori nu ... iar hotararile AG niciodata nu vor fi deasupra legii ...
pana una alta asta e legea, cu asta defilam, cand se va schimba vom avea alte discutii ...

Alte discuții în legătură

Plata chieri antena pe bloc mirelaprj mirelaprj Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc turn care are montat antene ale unei companii de telefonie mobila. Banii care ii primim intr-a in contul asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Venituri asociatie de proprietari Shpyn Shpyn Buna ziua, Asociatia de proprietari, al carui membru sunt si eu, realizeaza venituri lunare in urma unui contract semnat cu Vodafone (gazduire antene pe ... (vezi toată discuția)
Fond de reparatii luciancojoaca luciancojoaca Buna ziua, In urma unui contract cu o firma de telefonie mobila si televiziune digitala, pentru inchirierea terasei blocului in 2007 pe o durata de 10 ani, ... (vezi toată discuția)