avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Intrare in insolventa - debitor
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Intrare in insolventa - debitor

Buna. Este vorba de 2 asociati care nu se mai inteleg pentru a continua afacerea.
Datorile de la finante (20000)nu depasesc 40.000. Punctele de lucru sunt inchise deci nu se mai poate continua . Asociatul majoritar care acum este si administrator (pentru ca inainte de asta a fost celalalt) doreste sa urmeze procedura de faliment si sa solicite raspunderea administratorului .
Exista vreo sansa de admitere a cererii de intrare in insolventa?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET INDIVIDUAL DE INSOLVENÞÃ SÃVOIU IULIAN , Practician in insolventa 23:47, 16 Aprilie 2014
Daca sunt indeplinite conditiile prevazute in Legea 85/2006!
Debitorul aflat în stare de insolvenţă este obligat să adreseze tribunalului o cerere pentru a fi supus dispoziţiilor Lg. 85/2006, în termen de maximum 30 de zile de la apariţia stării de insolvenţă.
Insolvenţă este acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizează prin insuficienţa fondurilor băneşti disponibile pentru plata datoriilor certe, lichide şi exigibile.
Va putea să adreseze tribunalului o cerere pentru a fi supus dispoziţiilor Lg 85/2006 şi debitorul în cazul căruia apariţia stării de insolvenţă este iminentă.
Insolvenţa este prezumată ca fiind vădită atunci când debitorul, după 90 de zile de la scadenţă, nu a plătit datoria sa faţă de creditor; prezumţia este relativă.
Insolvenţă este iminentă atunci când se dovedeşte că debitorul nu va putea plăti la scadenţă datoriile exigibile angajate, cu fondurile băneşti disponibile la data scadenţei.
Nu pot formula o cerere de reorganizare judiciară debitorii, persoane juridice, care în ultimii 5 ani, precedenţi hotărârii de deschidere a procedurii, au mai fost supuşi unei astfel de proceduri.
Daca situatia debitoarei este cea prezentata pe site, cu siguranta puteti sa va adresati cu o cerere Tribunalului si va admite cererea de deschidere a procedurii insolventei in forma simplificata, daca asociatii nu mai doresc continuarea activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere procedura insolventa debit 250 ron nmmm nmmm in cazul in care lichidatorul numit de registru constata ca societatea supusa lichidarii are debit doar 200 ron catre DGFPS si asociatul nu poate fi gasit este ... (vezi toată discuția)
Banca si insolventa faleza faleza cand poate o banca in calitate de creditor ,cere insolventa unei societati comerciale (vezi toată discuția)
Pot sa cer insoventa? mirella99 mirella99 Buna seara,am un SRL care merge prost din august 2008,lucrez in domeniul confectiilor textile,am ramas fara comenzi de lucru ,banii primiti din prestari ... (vezi toată discuția)