avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie conducator loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie conducator loc de munca

Va rog sa-mi spuneti unde scrie (ce articol din lege) ca vor trebui intocmite decizii de numire nominala pentru conducatorii de loc de munca (cei care fac instruirea la locul de munca si periodica), sau este suficient sa fie trecut in fisa de post responsabilitatile si obligatiile acestuia pe linie de ssm?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 10 Februarie 2014
Potrivit Normele Metodologice de aplicare a prevederilor Legii securităţii şi sănătăţii în muncă nr. 319/2006:
art.14 Organizarea activităţilor de prevenire şi protecţie este realizată de către angajator, în următoarele moduri:
a)prin asumarea de către angajator, în condiţiile art. 9 alin. (4) din lege, a atribuţiilor pentru realizarea măsurilor prevăzute de lege;
b)prin desemnarea unuia sau mai multor lucrători pentru a se ocupa de activităţile de prevenire şi protecţie;
....

Art. 20 (1) Desemnarea nominala a lucratorului/lucratorilor pentru a se ocupa de activitatile de prevenire si protectie se face prin decizie scrisa a angajatorului.
(2) Angajatorul va desemna lucratorul numai din randul lucratorilor cu care are incheiat contract individual de munca cu norma intreaga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispozitie privind instruirea periodica marcelandrei19 marcelandrei19 De curand am fost informat pe e-mail-ul de serviciu ca s-a emis o \\"Dispozitie...\\" si sunt responsabil cu instructajul periodic pentru colegii de ... (vezi toată discuția)
Protectia muncii in unitatile spitalicesti - activitati de prevenire si protectie in unitatile medicale. serenciucn serenciucn cine este obligat sa efectueze protectia muncii periodica in unitatile spitalicesti? aceasta persoana trebuie sa aiba un curs de specialitate?poate aceasta ... (vezi toată discuția)
Responsabil protectia muncii - responsabilitati conducator al locului de munca in domeniul ssm S_GABYTA_80 S_GABYTA_80 Buna, Va rog sa ma ajutati cu o informatie: De ce calificari are nevoie persoana desemnata responsabil protectia muncii(eu sunt conducator de grup dar in ... (vezi toată discuția)