avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Referitor sporuri in REVISAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Referitor sporuri in REVISAL

Buna ziua,
Am o speta referitor la ce fel de sporuri trebuie introduse in revisal , si anume dintre angajati sunt unii care au act aditional cf CCM cu anumite sporuri , de week-end, de noapte , ore suplimentare (sunt ingrijitori de animale) la inceputul acestei luni am primit pontajul pe ianuarie si am constatat ca unii dintre angajatii cu sporurile mai sus mentionate nu au efectuat ore suplimentare sau de week-end iar altii care nu au aceste sporuri in revisal au efectuat cateva ore luna trecuta .

Intrebare: Cum trebuie procedat in astfel de cazuri? trebuie facute acte aditionale pt cei care nu aveau sporurile trecute in revisal si de asemenea pt ceilalti care le aveau ? si daca da , termenul pt modificarea unui obiect din CIM este depasit..

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:12, 10 Februarie 2014
In REVISAL se introduc toate sporurile care se acorda in baza c.i.m. , indiferent de caracterul acestora , permanent sau nepermanent.

Art. 3 din HG 500/2011:
(1)Registrul se întocmeşte în formă electronică.
(2)Registrul se completează în ordinea angajării şi cuprinde următoarele elemente:
...
g) salariul de bază lunar brut şi sporurile, astfel cum sunt prevăzute în contractul individual de muncă;
...

In speta, legea nu prevede niciun caracter al sporurilor care se introduc in REVISAL.

Sporurile se inregistreaza in REVISAL in situatia in care sunt acordate efectiv . Daca este prevazut in c .i.m. si nu este acordat, nu vad oportunitatea de a fi inregistrate in REVISAL.


Vedeti si aceste discutii
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporuri revisal micutzza10 micutzza10 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. La inregistrarea in revisal se trec doar sporurile ocazionale? Am vorbit cu cativa colegi si sustin ca ... (vezi toată discuția)
Sporuri in revisal mmarianne mmarianne Buna ziua, Am citit nenumaratele comentarii cu privire la oportunitatea introducerii cvalorii orelor de noapte, week-end etc in Revisal. Parerea mea este ... (vezi toată discuția)
Spor de weekend se opereaza in revisal anonim2014 anonim2014 buna ziua. Speta concreta. Am avut control de itm, si ma obliga sa inchei act aditional la fiecare angajat pt sporurlie de weekend. precizez faptul ca ... (vezi toată discuția)