avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Lucrez la o societate la care ma aflu in concediu fara plata,in acte.Doresc sa inchei contractul de munca la aceasta societate. Care este procedura pe care trebuie sa o urmez? Mentionez ca societatea nu mai desfasoara nici o activitate in aceasta perioada. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:03, 10 Februarie 2014
In cazul dvs, puteti solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor (art.55 lit.b C.mun.) sau prin demisie (art.81 C.mun.).

- in situatia incetarii c.i.m. cu acordul partilor , nu se acorda preaviz.

- in situatia incetarii c.i.m. prin demisie , aici aveti doua posibilitati :
a) demisie cu preaviz. Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
Fiind stipulat de legiuitor în favoarea angajatorului, acesta poate renunţa total sau partial la termenul de preaviz.

b) demisie fara preaviz (art.81 alin.8 C.mun.). Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba VlaDuTzEnTzIcH VlaDuTzEnTzIcH Buna, Sunt angajat din 1 .11.13 perioada de proba e 90 zile cam au trecut, daca eu vreau sa plec o sa fie nevoie de preaviz? cum se procedeaza? (vezi toată discuția)
Plecare de la locul de munca ttudor1978 ttudor1978 Am o intrebare..si o rugaminte daca ma poate ajuta cineva.Vreau sa plec de la locul de munca si u stiu cum sa procedez.Adica as vrea daca-mi puteti spune cum ... (vezi toată discuția)
Demisie SimonaC25 SimonaC25 Buna ziua! As dori sa plec de la jobul care il am momentan.. Am inteles ca se poate prin demisie sau printr-o cerere , unde ambele parti sunt de acord. Atunci ... (vezi toată discuția)