avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Colaborarea ONG-SRL
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Colaborarea ONG-SRL

Poate o asociatie sa incheie un contract cu un srl care sa se ocupe de marketingul ONG-ului? Exista o incompatibilitatea daca asociatul srl-ui este membru fondatori al asociatiei?
De ce nu ar putea ONG-ul sa contracteze o societate care se ocupa de marketing? Altfel cum ar mai functiona? Raspunsurile urmeaza sa le cautati in prevederile Statutului ( ONG - in ceea ce priveste eventuale "incompatibilitati" in cazul unui membru fondator si si SRL - in ceea ce priveste eventuale "incompatibilitati" in cazul unui asociat) si ale actelor interne ce ce se pot naste in temeiul prevederilor Statutului ( Regulamente, hotarari AG etc). In fine, mai pot exista situatii in care, astfel de conditii pot fi impuse extern ( de exemplu , de anumite programe la care participa un ONG-urile etc)
Sper ca v-am fost utila.
multumesc. de mare ajutor
roxanatucudean a scris:

Poate o asociatie sa incheie un contract cu un srl care sa se ocupe de marketingul ONG-ului? Exista o incompatibilitatea daca asociatul srl-ui este membru fondatori al asociatiei?



Se poate ocupa SRL-ul de activitati de marketing, daca are trecut in actul constitutiv, codul CAEN respectiv.

Nu exista nicio incompatibilitate, atata timp cat se vor emite documente fiscale, in baza unui contract.:)
Cred ca solutia este partial corecta. In aceasta situatie din punctul meu de vedere intervine definitia fiscala a intreprinderilor afiliate deoarece o persoana fizica poate controla cele 2 entitati. Nu vorbim de incompatibilitate ci de anumite masuri contabile/fiscale ce trebueisc avute in vedere.
Orice tranzactie intre cele 2 entitati poate fi reincadrata de inspectorii fiscali.
Un simplu exeplu ar fi daca se constata ca pentru servicii similare, pretul intre cele 2 entitati este mai mare decat pretul pietei sau pretul anterior practicat de societate, atunci diferenta de pret face obiectul unei impozitari. Nu sunt contabil sau finantist si nu stiu care sunt masurile procedurale, dar pot fi probleme daca se incearca evitarea unor impozite :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl membru fondator ong eudia eudia sunt administratorul unic al unui SRL si doresc sa deschid un ONG in care vreau ca membrii fondatori sa fie: SRL -ul, eu si inca o persoana. Este posibil acest ... (vezi toată discuția)
Membru fondator persoana juridica ong Andreea9001 Andreea9001 Buna ziua, Potrivit legislatiei in vigoare, atat persoanele fizice cat si juridice pot avea calitatea de membrii fondatori intr-o asociatie. 1. In cazul in ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate functionar public / membru fondator asociatie lenika lenika as dori sa stiu daca un functionar public care desfasoara activitati de asistent social in cadrul unei directii judetene de aistenta sociala poate fi membru ... (vezi toată discuția)