avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Noul cod penal-viol
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Noul cod penal-viol

Buna ziua,
As dori si eu un raspuns va rog frumos!
Pentru o condamnare in vechiul cod, de 6 ani pentru viol din care s-au scurs 2 ani si jumatate, condamnatul ar putea beneficia intr-un fel sau altul de noul cod penal intrat in vigoare in februarie 2014?
Va multumesc!
Normal, dar depinde ...
deocamdata nu deoarece maximul pedepsei pentru infractiunea de viol este de 12 ani iar cel la care faceti dvs referire este condamnat mai putin de atat.
Nu beneficiaza de nimic, nu se poate reduce pedeapsa, pedeapsa aplicata nu depaseste maximul special prevazut de legea noua.
ART. 218
Violul
(1) Raportul sexual, actul sexual oral sau anal cu o persoană, săvârşit prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa sau profitând de această stare, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise în condiţiile alin. (1).
(3) Pedeapsa este închisoarea de la 5 la 12 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi atunci când:
a) victima se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul făptuitorului;
b) victima este rudă în linie directă, frate sau soră;
c) victima nu a împlinit vârsta de 16 ani;
d) fapta a fost comisă în scopul producerii de materiale pornografice;
e) fapta a avut ca urmare vătămarea corporală;
f) fapta a fost săvârşită de două sau mai multe persoane împreună.
(4) Dacă fapta a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 18 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(5) Acţiunea penală pentru fapta prevăzută în alin. (1) şi alin. (2) se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
(6) Tentativa la infracţiunile prevăzute în alin. (1) - (3) se pedepseşte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relatie cu minora de 15 ani- consecinte? vlad2164 vlad2164 am 21 de ani si am o relatie cu o fata de 15 ani.parintii ei ne ameninta ca ne despart si ca o sa ajung la politie pentru corupere.fata le zice ca nu are ... (vezi toată discuția)
Relatie sexuala cu o persoana cu handicap reluqqqqq reluqqqqq un prieten de-al meu a avut de curand o aventura sexuala cu o persoana cu handicap. persoana cu handicap locuieste singura, afirma ca are 22 ani, provine ... (vezi toată discuția)
Problema sex andreicristi andreicristi Varul meu (este major) locuieste cu fosta lui prietena si fac sex, dar ea nu-l mai iubeste si nu vrea sa faca sex cu el dar o face ca stie ca il ajuta intr-un ... (vezi toată discuția)