avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Refuz despagubire incendiu
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Refuz despagubire incendiu

Buna ziua.
marius ma numesc,am si eu o problema cat se poate de serioasa(ptr mine).Avand o asigurare la o locuinta,am avut parte de un nefericit incident aceasta luand foc,risc care era cuprins in asigurare.Conform normelor CSA eu am anuntat producerea evenimentului dupa 10 zile(CSA a stabilit un termen de pana la 60 zile)...toate bune si frumoase se indeplinesc toate formalitatile....iar la sfarsit primesc o instiintare ca dosarul este respins pe motiv ca nu s-a respectat "CONDITIILE GENERALE DE ASIGURARE" care chipurile le-am semnat la intocmirea asigurarii....lucru pe care eu nu l-am facut.......bun.la un articol din aceste conditii generale cica este stipulat ca:"evenimentul trebuie anuntat in 1 zile lucratoare de la producerea evenimentului asigurat" ....IN SCRIS.Ce este de facut ptr a-mi recupera cel putin o parte din paguba.Mentionez ca in acest moment ei refuza orice dialog....nu se poate discuta cu nimeni.....:"NE_AM SPUS PUNCTUL NOSTRU DE VEDERE".....va multumesc tuturor anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 09:36, 13 Februarie 2014
Postasul este broker sau a intermediat o asigurare pentru altcineva? Ati putea face o reclamatie la ASF cu privire la conditiile in care a fost incheiata polita si la faptul ca nu au fost prezentate la momentul incheierii conditiile generale de asigurare ptr polita in cauza si considerati drept termen de instiintare cel de 10 zile din norma CSA la care v-ati referit mai sus.
mercic frumos ptr raspuns...iar in legatura cu cele spuse de catre utilizatorul "amdauna"....sunt deacord numai cu mentiunea ca un contract intre doua parti se supune unor reguli(exista cumparatori fara prea multa carte care pot fii inselati nu?) in cazul nostru regulile ASF(fosta CSA)....daca nu ar fi asa as putea face o asigurare la unul mai iute de mana si sa am stipulat ca tre sa anunt personal la sediul central care poate fi la satu mare......
referitor la celelalte sugestii:am facut plangere la ASF astept un raspuns.....
doleantza mea este cum fac sa evit ajungerea in instanta?
asiguratorul este cred cel mai mare de pe piatza in asigurarea locuintelor
tudormarius a scris:

doleantza mea este cum fac sa evit ajungerea in instanta?
asiguratorul este cred cel mai mare de pe piatza in asigurarea locuintelor

Prin mediere.
Nu are nicio importanta daca asiguratorul este lider de piata. Daca incalca legislatia trebuie sa raspunda indiferent de marirea societatii.
Analizati inca odata conditiile contractuale ale politei. Daca asiguratorul face referire si la normele ASF in ceea ce privete termenul de avizare a daunei, puteti avea castig de cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident feroviar si polita rca Badia Badia Buna ziua.Sant nou aici pe forum si v-as ruga sa ma lamuriti si pe mine in problema pe care o am.In urma cu o luna la in timp ce traversam o trecere la nivel ... (vezi toată discuția)
Mai pot fi despagubita de firma de asigurari daca a expirat timpul (1 ora) in care trebuia sa anunt producerea evenimentului? simonaotoiu simonaotoiu Avem o asigurare de locuinta \"pad plus - editie limitata\" (..) incheiata la 01.06.2011. In momentul incheierii, nu ne-au fost prezentate (nici macar listate ... (vezi toată discuția)
Refuz de plata dauna casco lia88 lia88 Buna seara, va rog sa ma ajutati si pe mine cu o parere. In 29.12.2011 am deschis un dosar de dauna (in baza politei casco) deoarece mi-am gasit masina ... (vezi toată discuția)