avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nu vreau sa divortez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nu vreau sa divortez

sotul a plecat de acasa de o luna, la bunica lui cu motiv de divort din cauza jignirilor verbale. dupa 10 ani casnicie si un copil minor de 3 ani. a venit cand a dorit sa vada fetita, a mai luat haine de acasa si actele lui si ale terenului-bun comun. el plateste rate. eu restul .eu nu sunt deacort cu divortul. i-am propus terapie de cuplu, incercare de a vedea daca mai putem salva casnicia. sa stea cu noi. el nu doreste decat divortl, nu vrea sa incerce nimic. la ce sa ma astept. ce sanse are el daca eu nu accept?ce drepturi voi avea eu pt copil? ce va castiga el din acest proces?multumesc.
Si ratele sunt tot obligatii de plata ale familiei.
La mediator mergeti sa aflati ce doreste si in ce conditii , iar dvs prezentati conditiile dvs, cererile dvs cu privire la divort, copil- locuinta, pensie, program de vizita, nume etc, daca ajungeti la un acord, veti divorta mai repede si fara sa va judecati in instanta , sa chemati martori etc. De obligat sa vin aacasa nu-l va obliga mediatorul sau instanta, nimeni.
Cu cat insistati mai mult, cu atat il indepartati mai mult.
Stati linistita ca si pt dvs se va gasi cineva sa va consoleze, poate e un lucru bun pt dvs acest divort, daca nu va intelegeati nu avea sens sa stati intr-o relatie de dragul copilului, sa pierdeti timp , sa nu fiti fericita. Cert e ca nu puteti sa tineti casatorit un om cu forta.
Ultima modificare: Duminică, 16 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
din 08.01.2014sotul ne-a parasit, eu si fetita de 3 ani.am trecut prin multe stari, sotul se poarta distant cu fetita, vine cand doreste sa o vada, nu aduce nimic pt ea. incepem o discutie si o terminam cu reprosuri. el vrea divort rapid, fara sa-mi explice de ce, nu doreste nici o metoda de terapie sa salvam casnicia. am descoperit ca exista o femeie in viata lui si de aici toate.m-a chemat la mediere. intre timp am cerut si eu o intalnire la mediator. cum sa procedez sa fiu cu un pas inaintea lui. vreau eu sa introduc divortul, sa ajungem si la instanta daca doreste sa pot eu sa-mi castig toate drepturile cuvenite. pot cere la mediere daune pt mine pt dezechilibru emotional si moral- al meu , al familiei, al fetitei. ne-a luat prin surprindere decizia lui. ce alte drepturi pot cere in plus fata de cele cuvenite conform codului civil? nu sunt razbunatoare dar doresc sa plateasca pt lasitatea lui! multumesc
"pot eu sa-mi castig toate drepturile cuvenite. pot cere la mediere daune pt mine pt dezechilibru emotional si moral- al meu , al familiei, al fetitei."

din pacate situatia s-a agravat, dar nu puteti cere despagubiri pentru alegerea lui. Sunt chestiuni inevitabile. Trebuie sa fiti tare si sa cugetati situatia la rece.

Nu stiu daca cineva castiga ceva daca se razbuna, pentru ca nu ai pe cine sa te razbuni. Copilul nu are nici o vina, si daca va fi cazul de o razbunare, inevitabil si fara sa va dati seama, va fi obiectul razbunarii intre dvs si sot, desi o sa spuneti ca nu asta doriti. Asa este, nuici un tata si nici o mama u doreste asta, dar razbunarea asta aduce.

Bine ar fi sa vedeti ce vrea legat de custodia copilului, de pendia alimentara, de legaturile personale pe care va voi sa le aiba, de domiciliul minorului, de toate lucrurile ce privesc copilul.

In situatia actuala, gasiti colacul de salvare pentru copil, deoarece relatia de mama si tata nu dispare. Colacul de salvare e o discutie serioasa si matura cu el, in ce-l priveste pe copil, dincolo de relatiile cu alta, dincolo de ura care se aduna dintre dvs si el.

Ramane sa discutati pentru binele si interesul copilului.
Ultima modificare: Joi, 27 Februarie 2014
ILIE DORIN, Mediator
Ba da, puteti cere daune morale pe noul cod civil - in instanta - si chiar va sfatuiesc sa o faceti!
Daca se aplica cu larghete custodia comuna, atunci toate articolele din Cod sunt aplicabile, inclusive acesta cu daunele; trebuie sa incepem sa cream precedente.

Insa... daunele se acorda DOAR in cazul desfacerii casatoriei din culpa exclusiva dovedita a sotului.

Daca aveti probe, nervi tari si bani de avocat - cereti-le, aveti sanse mari sa le obtineti!
Succes!
Ultima modificare: Luni, 3 Martie 2014
coraz, utilizator
va multumesc. asa am si studiat problema. sper sa avem castig de cauza. am facut invitatie la mediere. el nu a venit. dar a facut si el si eu am fost prezenta. din nefericire este vinovat si tot el doreste sa se desfaca casatoria in conditiile lui. nu sta sa negociem nimic. e vb de partaj. ca sa scape usor el a dat vina pe mine. eu clar am dovezi ca este vina lui pt aceasta situatie. el a mai avut 2 tentative dar s-a intors la fam caci nu avea o alta oferta. acum acea persoana a insitat sa divorteze pt a fii liber.
ce alte drepturi as putea cere pe noul cod civil in caz se divort din culpa sotului/ motiv infidelitate si abandon minor? cum sa stabilesc programul de vizita? ce spune legislatia?
multumesc pentru sprijin!

Alte discuții în legătură

Intampinare divort 28lacra 28lacra Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca intr-o actiune de divort, este mai bine ca intampinarea sa fie introdusa impreuna cu o cerere reconventionala sau ... (vezi toată discuția)
Modificare program vizitare in tari diferite mugurel77 mugurel77 buna,am si eu o intrebare.sunt divortat si fetita a fost incredintata mamei.intre timp am plecat amandoi din tara si ne-am stabilit in tari diferite.eu in ... (vezi toată discuția)
Mediere program vizitare minor atena1202 atena1202 Fostul meu sot are drept de vizitare minor conform hotararii judecatoresti. Programul se respecta, chiar mai mult, vine si in zilele care nu sunt mentionate in ... (vezi toată discuția)