avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Precizare actiune in instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Precizare actiune in instanta

Tatal unei matuse a fost improprietarit in anul 1931 cu o suprafata de 1000 mp de teren casa situat in intravilanul localitatii, in baza unui proces verbal inregistrat la notariat. Localitatea se afla in alta comuna decat in prezent.
In anul 1962 terenul nu fost trecut in cererea de intrare in CAP.
Matusa a devenit unic mostenitor si a introdus la judecatorie o actiune in constatare. La dosar a anexat si o adeverinta de la actuala primarie, prin care se recunoaste ca tatal sau a detinut si detine cu acte legale terenul de casa, acesta nu este atribuit la nicio persoana si ii recomanda sa inainteze actiune in instanta.
In actiune, matusa a solicitat ca primaria sa inainteze actele necesare in vederea eliberarii titlului de proprietate pe numele ei (in principal) sau al tatalui sau (in subsidiar).
In prima sedinta instanta a amanat cauza pentru a da posibilitatea reclamantei sa precizeze actiunea.
Ce trebuie sa precizeze matusa in aceasta situatie? Probabil ca instanta sa constate existenta dreptul asupra terenului de casa.
Daca instanta ii va recunoaste dreptul ce trebuie sa mai faca pentru a intra in posesie?
Va multumesc mult!


Ultima modificare: Duminică, 23 Februarie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Taxa a fost platita la valoarea caminului de casa, conform grilei notariale.
Deci e actiune in realizare si nu in constatarea unui drept... sincer, nu stiu ce trebuie precizat, nu va spune mai concret instanta? Ati rezolvat?
Matusa a avut un AVC si nu poate fi transportata la judecatorie sau la notar pentru a ma imputernici sa o reprezint, iar pentru avocat nu dispune de fondurile banesti necesare.
VA MULTUMESC MULT.
Poate veni un notar acasa pentru o procura. Daca nu faceti efort, veti pierde, e regula de aur: trebuie sa te zbati ca sa obtii ceva.
Poate proprietatea in cauza nu merge; poate nu va permiteti avocat, insa e posibil sa platiti taxe de timbru pe care sa le pierdeti cu gratie, asta va permiteti? Nu ar fi primul caz...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in constatare a dreptului asupra unui camin de casa ContSters134265 ContSters134265 Primaria comunei recunoaste in scris, ca o ruda a stapanit si stapaneste dintotdeauna un camin de casa de 1.000 mp, primit de tatal sau in baza unui proces ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate ContSters134265 ContSters134265 Matusa mea detine, in original, Procesul verbal de improprietarire al tatalui sau din anul 1931, pentru primirea de la seful regiunii agricole, judetul ... (vezi toată discuția)
Valoare taxe proces ContSters134265 ContSters134265 O ruda a inaintat o actiune in instanta pentru constatarea dreptului de proprietate asupra unui camin de casa, situat in intravilan cu suprafata de 1000 mp, ... (vezi toată discuția)