avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul de odihna neefectuat din CIM perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul de odihna neefectuat din CIM perioada determinata

Buna ziua,
Sunt angajata cu CIM este pe per. determinata care expira la finele acestei luni. Am fost anuntata ca acest contract va fi prelungit pentru pentru inca 12 luni. Cert e ca n-am inteles daca e vorba de un act aditional sau incheierea unui nou contract, intelegand ca exista diferente majore intre cele doua. Vreau sa stiu daca zilele de concediu de odihna neefectuate din contractul anterior se cumuleaza celor din noul contract? In cazul semnarii unui nou CIM pe per. determinata, aceste zile de concediu neefectuat sunt anulate? Angajatorul este obligat legal sa faca o compensare in bani?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: aitala , utilizator 15:21, 12 Februarie 2014
Diferente majore nu sunt intre cele doua modalitati.
- daca se incheie act aditional , atunci angajatorul va poate prelungi durata c.i.m. pana la implinirea duratei maxime pentru carfe se poate incheia un astfel de c.i.m. (36 luni)

- daca se inceteaza vechiul c.i.m. si se incheie un alt c.i.m. pe durata determinata , atunci durata celui de-al doilea c.i.m. nu poate fi mai mare de 12 luni.
In acest caz, zilele de CO neefectuate se vor compensa in bani la incetare c.i.m., conform art.146 alin.4 C.mun.
Sa-mi spuneti daca am inteles bine: in cazul unui act aditional la CIM pe per. determ, zilele de CO neefectuate se cumuleaza; in cazul unui nou CIM pe per.determ, se face compensarea in bani?
da, ati inteles bine, daca va inceteaza actualul contract vi se vor plati zilele de CO neefectuate. Pentru viitorul CIM incheiat veti avea un numar de zile de CO proportional cu perioada noului contract.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta dintre incheierea a 3 cim succesive si/ sau prelungirea prin act aditional a aceluiasi contract in interiorul perioadei de 36 de luni Herra_ Herra_ [quot]De cate ori poate fi prelungita durata determinata a unui CIM? 4 Legiuitorul a inteles sa reglementeze prelungirea contractului ... (vezi toată discuția)
Contract perioada determinata marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Cum trebuie sa procedez pentru un contract cu perioada determinata de 3 luni pe care trebuie sa-l prelungesc cu acelasi termen ... (vezi toată discuția)
Contract perioada determinata InnaB InnaB Buna ziua ! Ma aflu in urmatoarea situatie: - contract de munca 90 zile perioada de proba - prelungire, in ultima zi a perioadei de proba, cu contract ... (vezi toată discuția)