avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... onorariu avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

onorariu avocat

Buna ziua,

imi poate spune cineva daca exista niste limite legale pentru taxele percepute de avocati ? Unde le pot gasi ?
Se poate cere oricat in baza unui contract si cu emiterea unei facturi ??

Si inca ceva: ceva. Acele cheltuieli din afara onorariului nu trebuie justificate si ele ?
Se poate cere 500 RON pt consumabile ? Credeam ca intra in onorariu dar, ma rog.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters60781 , utilizator 09:53, 21 Aprilie 2009
Onorariul se negociaza intre avocat si client. Este o lege a cererii si ofertei. Daca vi se cere nu este obligatoriu sa si oferiti. Consumabile? Nu au legatura cu onorariul, eu unul nu as plati o asemenea suma. Daca exista un contract in care este stipulat onorariul, iar ceea ce va percepe avocatul respecta prevederile contractului, este in regula. Daca insa nu se prevede nimic referitor la onorariu puteti sa ii comunicati ca refuzati sa achitati acest onorariu pentru ca este nejustificat de mare.
Onorariul este "pretul" serviciului avocatial in sine. Cheltuielile corelative, cum ar fi consumabilele, se factureaza separat si da, trebuie justificate. Desigur ca depinde si de contractul de asistenta juridica incheiat.

Nu exista limita minima sau maxima nici pentru onorariu nici pentru cheltuieli.
Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu de succes - tarif fix sau procent? vidoqc vidoqc Speta: Un avocat angajat cu contract percepe un onorariu fix (pentru deplasari, diverse cheltuieli, cazare etc) si un onorariu de succes in cazul recuperarii ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocatial de succes iarina_73 iarina_73 Buna ziua. Daca vi se cere de un avocat al partii potrivnice sa platiti pe langa onorariu fix si un onorariu de succes cu toate ca nu s/a mai ajuns in ... (vezi toată discuția)
Onorariu pentru asistare in proces divort Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, Va rog sa imi spuneti, care este onorariul mediu perceput pentru asistare, in cazul unui divort deschis de un cetatean roman aflat in alta tara, ... (vezi toată discuția)