avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce inseamna: trimite cauza judecatorului de camera ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce inseamna: trimite cauza judecatorului de camera preliminara?

la prima instanta de fond s-a trimis cauza judecatorului de camera preliminara.inculpatul este in stare de arest preventiv, se mai poate face recurs pentru punerea lui in libertate sub control judiciar, sau trebuie sa asteptam pana se ia o decizie in camera preliminara, care am inteles ca dureaza pana la 60 de zile?
Cel mai recent răspuns: ContSters170895 , utilizator 15:11, 12 Februarie 2014
Conform Noului cod de procedura penala, judecătorul de cameră preliminară este acel judecator care verifică legalitatea trimiterii în judecată dispuse de procuror, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor procesuale de către organele de urmărire penală. Tot el soluţionează plângerile împotriva soluţiilor de neurmărire sau de netrimitere în judecată.
multumesc frumos pt raspuns dar ma intereseaza daca se mai poate face recurs(cerere) pentru punerea in libertate sub control judiciar in aceasta situatie?
Judecătorul de cameră preliminară, în procedura de cameră preliminară, sau instanta, (depinde de cazul in parte), poate sa dispuna luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpat, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camera preliminara manu1995 manu1995 tot mam uitat pe site lor sa gasesc dosarul dar am gasit asta REZOLUTIE in temeiul art 346 ncpp stabileste termen pentru solutionarea procedurii de camera ... (vezi toată discuția)
judecator de camera preliminara - ce inseamna si cu ce se ocupa ? oanaportar oanaportar Intr-un articol publicat astazi pe acest site se scrie: \\"Dispozitiile din Codul de procedura penala care stabilesc ca judecatorul de camera preliminara se ... (vezi toată discuția)
Inculpatul poate să facă cerere pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu? Zebedeu Zebedeu Inculpatul poate să facă cerere pentru înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu? (vezi toată discuția)