Mi-am dat demisia si inainte de terminarea perioadei de preaviz, sa facut inventar pentru a preda gestiunea si din ziua respectiva mi-a spun sa merg sa semnez decizia de incetare a contractului individual de munca in conditiile in care mai aveam 9 zile de preaviz. Este legal?
Nu are niciun efect juridic daca nu semnati decizia de incetare a c.i.m. In acest caz, ea poate fi trimisa prin posta cu confirmare de primire sau prin intermediul unui executor judecatoresc.
Angajatorul , intr-un eventual litigiu cu dvs, va trebui sa faca dovada comunicarii deciziei de incetare a c.i.m.
Cand vi se comunica, spre semnare, decizia de incetare CIM, daca nu sunteti de acord cu cazul de incetare CIM trecut de angajator art. 55 lit.b C.mun., solicitati in scris, pe decizia respectiva, cu data si semnatura dvs. , modificarea articolului trecut pe decizie, respectiv, art. 81 din Codul muncii (tinand cont ca v-ati dat dvs. demisia) si o semnati de primire numai dupa ce va fi fost operata modificarea respectiva.
Demisie fara preaviz
kardia28
Buna ziua.
Doresc sa demisionez in ziua in care legal trebuie sa ma intorc la servici dupa concediul de maternitate.Problema e ca nu vreau si nu pot sa stau ... (vezi toată discuția)