avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Care autovehicule mai sunt scutite in prezent de la ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Care autovehicule mai sunt scutite in prezent de la plata timbrului de mediu?

Dupa ultimele modificari aduse timbrului de mediu, mai sunt ceva scutiri de la plata lui? Stiam ceva de persoanele cu handicap, cum ca ei ar mai fi inca scutiti.. Sau mai exista vreo modalitate sa-ti inmatriculezi masina fara plata taxei? Poti da statul in judecata inainte sa platesti acea taxa si apoi sa faci inmatricularea?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: fireman_mil , utilizator 20:41, 17 Februarie 2014
In temeiul Legii nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule ,articolul 3 prevede exceptiile de la plata taxei de poluare respectiv autovehiculele care apartin fortelor armate, fortele de securitate a statului, de politie, de jandarmerie, de politia de frontiera si de pompieri.misiunilor diplomatice, oficiilor consulare si membrilor acestora, organizatii si persoane straine cu statut diplomatic.
Pot beneficia de facilitatea scutirii taxei si bunurile auto detinute de catre persoane detinatoare de decizie/certificat de incadrare in grad de handicap,conditionat de existenta de adaptare tehnica - omologata de catre RAR
sau daca masina este adaptata pentru preluarea si transportarea persoaneșlor cu handicat...adica cu rampa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de poluare pentru autovehicule Lari Paduraru Lari Paduraru Beneficiarii Legii 290/2003 nu beneficiaza si de scutire la plata taxei de poluare pentru autovehicule? (vezi toată discuția)
Taxa auto - persoana cu handicap in intretinere my2007 my2007 am in intretinere un copil de 2 ani cu un handicap grav. As vrea sa stiu daca pot inmatricula un autoturism fara sa platesc taxa auto, si care ar fi legislatia ... (vezi toată discuția)
Taxa auto IMaria IMaria buna seara! as vrea sa ma ajutati si pe mine cu o problema: am o masina adusa din strainatate(af-2000)si doresc sa o inmatriculez fara a plati taxa de prima ... (vezi toată discuția)