avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cumparare apartament executat silit si sechestrat
Discuție deschisă în Executare silită

Cumparare apartament executat silit si sechestrat

Vreau sa cumpar un apartament executat silit, iar acum am descoperit ca sa constituit si un sechestru pe acest imobil. Intrebarea mea este,daca cumpar acest apartament ce probleme mai pot sa am in viitor?
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 11:45, 19 Februarie 2014
Daca imobilul se vinde la licitatie publica, actul de adjudecare va reprezenta titlul dvs. de proprietate, iar banii obtinuti din vanzarea imobilului acopera in principiu toate datoriile debitorului (deci inclusiv suma pentru care s-a instituit sechestru!); spun, in principiu, pentru ca debitorul poate sa nu acope toate datoriile chiar prin vindererea la licitatie a imobilului respectiv, si, in acest caz, creditorii pot sa ceara executarea, pentru recuperarea debitului ramas, si pe alte bunuri ale debitorului (daca mai are astfel de bunuri: ex: masini, bunuri mobile etc) sau pe venituri/salarii; dupa cum observati din explicatiile anterioare, cel care va fi urmarit in continuare este debitorul, ci nu adjudecatarul care cumpara imobilul respectiv liber de alte sarcini! Problemele pe care puteti sa le intampinati in continuare, dupa ce veti fi cumparat imobilul respectiv la licitatie publica, sunt legate de contestatiile pe care le poate formula debitorul legate de executarea silita si de evacuarea sa din apartament (daca nu o face de buna voie!).
Daca in extrasul de carte funciara la rubrica sarcini scrie clar, "nu sunt"....inseamna ca apartamentul e liber de sarcini? Sau e corecta exprimarea " nu sunt"?
Ce alte obligatii mai are vanzatorul?
E vorba de un sechestru sau de o ipoteca? Cine l-a costituit?
Executarea este pentru ipoteca, ulterior s-a constituit sechestrul. Sechestrul este constituit de un tribunal.
de obicei din cate stiu bunurile care se vand la licitatie sunt libere de sarcini. daca va scrie in extrasul CF ca nu sunt inseamna ca asa este

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cumparat de la executor - surpriza cu sechestru procuratura AlinCornea AlinCornea Ajutati-ma va rog , Povestea mea. Am cumparat in anul 2010 un apartament la licitatie executor , apartament care era ipotecat la banca in 2006 - ( am uitat ... (vezi toată discuția)
Adjudecatar persoana juridica delta95 delta95 Am adjudecat la o licitatie un apartament ca persoana juridica. La oficiul de cadastru mi s-a refuzat intabularea imobilului din cauza ca este un sechestru ... (vezi toată discuția)
Actiune in rectificarea notarii??? grozavu grozavu Am o situatie mai neobisnuita: - in 2004 se cumpara un imobil (apartament) liber de sarcini, prin act de adjudecare (vanzare silita). Fostul proprietar a fost ... (vezi toată discuția)