avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notificare denuntare contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notificare denuntare contract de inchiriere

Buna ziua,azi am primit o notificare prin care propietara denunta contractul de in chiriere in baza art.1307 NCP Civ prin care ma someaza sa predau apartamentul in 30 de zile.
Va rog sa ma ajutati cum sa procedez.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: SAUNDU , utilizator 14:04, 18 Februarie 2014
Verificati daca sunt indeplinite conditiile art. invocat in notificare.

Art. 1037

Încetarea locaţiunii. Notificarea locatarului

(1) Atunci când dreptul locatarului de a folosi un imobil s-a stins ca urmare a încetării locaţiunii prin expirarea termenului, prin acţiunea locatorului, prin neplata chiriei sau a arenzii, precum şi din orice altă cauză şi locatorul doreşte să intre în posesia imobilului, acesta va notifica locatarul, în scris, prin intermediul executorului judecătoresc, punându-i în vedere să elibereze şi să-i predea liber imobilul, în termen de cel mult 30 de zile de la data comunicării notificării.

(2) Dacă locaţiunea este pe durată nedeterminată, denunţarea cerută de lege pentru încetarea contractului va fi considerată şi notificare de evacuare a imobilului, în condiţiile prezentului articol.

(3) Când locaţiunea este pe durată determinată, notificarea de evacuare a imobilului trebuie făcută cu cel puţin 30 de zile înainte de expirarea termenului, dacă prin lege nu se prevede altfel.

(4) Locatarul poate renunţa la notificarea prevăzută în prezentul articol prin act scris cuprinzând recunoaşterea dreptului locatorului de a recurge imediat la procedura prevăzută la cap. II din prezentul titlu, dacă locaţiunea încetează din orice motive, iar dreptul locatarului este socotit stins.


Art.1037 (nu 1307) are un continut foarte clar, dvs. in calitate de chirias (probabil) nu v-ati indeplinit obligatiile contractuale, motiv pt. care proprietarul va poate cere sa predati imobilul in termenul de 30 zile. Nu aveti ce altceva sa faceti decat sa-l predati ori, daca va intalniti cu proprietarul iar cauza poate fi inlaturata, sa continuati de comun acord cursul inchirierii.
textul art. 1037 il gasiti aici [ link extern ]
Buna ziua d-na av.Pascu,poate nu m-am facut inteles dar revin cu precizari si rugamintea de a-mi raspunde avind in vedere situatia mea:
1.Contractul de inchiriere este pe o perioada de 5 ani,pina in 2015,august.
2.Plata chiriei am facut-o cu 36 de zile dupa termen(platesc o data la 3 luni,iar termenul era 31.12.2013) si este singura intirziere din august 2010,si aici ma refer la chirie+utilitatii.Propietara considera ca in clipa cind au venit facturile si am plati dupa 15-20 de zile spune ca este intirziere.Nici o factura nu are sold.
4.Cuprinsul notificarii este asa:
,,In baza art.1307 NCPCiv. (nu este gresala!!asa scrie),raportat la art.8 si art.9alin.2,ca urmare a a neachitarii chiriei la termenul stabilit inteleg sa denunt contractul de inchiriere E563/27.07.2010 si va somez sa-mi predati apartamentul in 30 de zile de la data primirii notificarii sa-mi predati imobilul".
Mentionez ca apartamentul este co-propietate cu fratele,dar pina acum fratele nu a fost nici odata aici sau sa-l fi cunoscut.La data perfectarii contractului,doamna a spus ca este unica propietara,fara sa prezinte actele apartamentului.
Stimata doamna avocat va rog respectos sa-mi raspundeti la intrebarile mele care sint:
1.Cum pot anula aceasta notificare care este gresita prin continut(aici fac referire la art.641alin.1din NCCiv.) si unde si ce pasi trebuie sa fac si cit timp dureaza.
2.Cum pot opri aceasta situatie pentru ca eu doresc sa duc contractul pina la capat(august 2015) si sa nu mai fiu pus in aceasta situatie(am aflat de la vecinii mei ca doreste sa-l vinda).
Doamna avocat,marturisesc ca am cerut cam mult si doresc sa fiu inteles pentru ca situatia mea sociala este la limita si nu imi permit un avocat acum.
De accea va rog sa-mi scuzati continutul si doleantele mele si astept un raspuns din partea dvs.,raspuns care cu siguranta ma v-a ajuta(cele 30 de zile expira pe 12.03.2014).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare notificare denuntare contract de inchiriere SAUNDU SAUNDU Buna ziua Vin cu rugamintea de a ma indruma avind in vedere situatia pe care o expun,eu fiind chiriasul.Am primit o notificare de la propietara pe 13.02.2014 ... (vezi toată discuția)
Chiriașul nu mi-a plătit chiria, și o să-i fac o notificare de reziliere prin executor judecătoresc. care e preavizul pe care trebuie să i-l acord? shomescu shomescu Sunt proprietar si am incheiat un contract de inchierere. Chiriasul nu si-a platit chiria. Am sa ii fac o notificare de reziliere prin executor judecatoresc. ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa dau afara un chirias rau platnic ? perlutina perlutina Am inchiriat un apartament, si am facut contractul de inchiriere doar cu sotia lui. (asa s-a intimplat) Contractul s-a incheiat de ceva luni bune. Este ... (vezi toată discuția)