avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriașul nu mi-a plătit chiria, și o să-i fac o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriașul nu mi-a plătit chiria, și o să-i fac o notificare de reziliere prin executor judecătoresc. Care e preavizul pe care trebuie să i-l acord?

Sunt proprietar si am incheiat un contract de inchierere. Chiriasul nu si-a platit chiria. Am sa ii fac o notificare de reziliere prin executor judecatoresc. Am citit codul civil si alte forumuri si mie nu imi este clar ce preaviz trebuie sa ii acord in cazul rezilierii. 30 zile ca la denuntare unilaterala?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Lacramioara Constantin , Practician in insolventa 00:53, 17 Iulie 2018
De regula partile cand incheie contractul de locatiune prevad si termenul in care se poate notifica rezilierea
De regula opereaza termenul de 30 de zile
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 1037 Cod procedura civila răspunde la problema dv.:
(1) Atunci când dreptul locatarului de a folosi un imobil s-a stins ca urmare a încetării locaţiunii prin expirarea termenului, prin acţiunea locatorului, prin neplata chiriei sau a arenzii, precum şi din orice altă cauză şi locatorul doreşte să intre în posesia imobilului, acesta va notifica locatarul, în scris, prin intermediul executorului judecătoresc, punându-i în vedere să elibereze şi să-i predea liber imobilul, în termen de cel mult 30 de zile de la data comunicării notificării.
(2) Dacă locaţiunea este pe durată nedeterminată, denunţarea cerută de lege pentru încetarea contractului va fi considerată şi notificare de evacuare a imobilului, în condiţiile prezentului articol.

(3) Când locaţiunea este pe durată determinată, notificarea de evacuare a imobilului trebuie făcută cu cel puţin 30 de zile înainte de expirarea termenului, dacă prin lege nu se prevede altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias luat in spatiu ballo ballo La expirarea contractului de inchiriere (inregistrat la ANAF) sau anularea acestuia pentru neplata chriei pot evacua din locuinta chiriasul indiferent de ... (vezi toată discuția)
Notificare denuntare contract de inchiriere SAUNDU SAUNDU Buna ziua,azi am primit o notificare prin care propietara denunta contractul de in chiriere in baza art.1307 NCP Civ prin care ma someaza sa predau ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias ncpc tnt tnt Buna ziua, As dori va rog sa ma ajutati cu pasi de urmat pentru evacuarea chiriasului rau platnic (persoana fizica) din imobil. Acum 2 luni de zile am ... (vezi toată discuția)