avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Decizie de regularizare
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Decizie de regularizare

Sunt inregistrata fiscal pentru activitate de traducere si interpretare din Septembrie 2013. Conform deciziei de impunere pe respectivul an mi-am platit contributiile la CASS si impozitul, iar la inceputul anului am depus declaratia cu venitul realizat pe 2013 si declaratia cu venitul estimat pe 2014. In urma acestor declaratii am primit acasa decizia de impunere privind platile anticipate pe 2014 insa decizia de regularizare nu. Pe decizia primita, la rubrica decizie anterioara este 0 peste tot. Nu ar fi trebuit sa scrie sumele aferente anului 2013?
Mentionez ca pe anul 2013 am realizat venituri mult mai mici decat cele pe care le-am estimat, motiv pentru care stiu ca trebuia sa vina si decizia de regularizare impreuna cu cea de impunere, pentru a mi se inapoia diferenta de bani.
Am trimis si un mail la ANAF insa nu am primit niciun raspuns pana acum...
Stiti cumva daca asa se procedeaza,adica o decizie ajunge la o data si o decizie la alta data sau e cazul sa fac o vizita pe la ANAF?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 21:03, 13 Februarie 2014
Decizia de impunere care urmeaza sa o primiti in urma depunerii D200 pentru anul 2013 va aparea la dumneavoastra in cutia postala cam pe la toamna. In primul rand o sa astepte sa treaca termenul de 25 mai 2014 care e termen limita de depunere si apoi se va trece la prelucrarea lor. In acea decizie, pe langa eventualele sume de plata/de recuperat e trecut si termenul de 60 de zile de la data primirii in care va puteti prezenta la ei pentru a va recupera banii. Si asta doar daca la acel moment nu aveti eventuale restante la platile anticipate pentru anul 2014 sau alte datorii pe care le vor acoperi din acesti bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia de impunere anuala pe 2013 birta birta Am depus la finante 200 in februarie 2014 tocmai pentru a se face regularizarea cu platile din 2013 stiin ca am platit in plus conform platilor anticipate. ... (vezi toată discuția)
P.f.a. cu minus pe incasari IrinaMona IrinaMona P.F.A. cu angajati care are pierdere mai depuna D200 sau D220? (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii platiti ca impozit in 2013? liveomars liveomars In octombrie 2013 am infiintat un PF-profesie liberala,am declarat un venit estimat mult mai mare,nu am avut incasari,decat cheltuieli,am platit impozitul 16% ... (vezi toată discuția)