avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa concediu crestere copil

cu cat timp inainte pot sa-mi depun actele de somaj de expirarea indemnizatiei de cresterea copilului
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:45, 13 Februarie 2014
1. - Pe perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

2. Inainte de terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. - Daca locul de munca al dvs. a fost sau va fi desfiintat atunci angajatorul va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Pentru asta angajatorul trebuie sa respecte prevederile din Codul muncii adica sa va acorde o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare (in care veti merge la serviciu si veti primi salariu) si apoi sa emita decizia de concediere.

4. Daca angajatorul insa are nevoie de serviciile dvs. nu il puteti obliga sa va concedieze.

5. - Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj cu data concedierii trebuie sa va inregistrati la Agentia de Somaj in termend e 10 zile calendaristice de la acea data.
- Daca va inregistrati mai tarziu, dar nu mai mult de 12 luni, veti beneficia de indemnizatie de somaj de la data inregistrarii.
@ murfy

C.i.m. a incetat ? Daca da , cu ce articol?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen somaj anca1234 anca1234 buns ziua as avea si eu o intrebare:dupa terminarea concediului crestere copil care este termenul pentru depunerea actelor pentru somaj?va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Somaj dupa cic raisa0910 raisa0910 buna seara se poate intra in somaj dupa terminarea concediului de crestere a copilului? multumesc (vezi toată discuția)
Se poate intra din concediul de crestere copil pana la 3 ani in somaj lary_mary85 lary_mary85 sunt in concediu de ingrijire copil pala la 3 ani si luna aceasta trebuie sa incep munca dar nu vreau sa ma intorc inca si doresc sa stiu daca pot intra ... (vezi toată discuția)