avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire inundatie OMNIASIG
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire inundatie OMNIASIG

Buna ziua,

In luna iulie anul 2013, in perioada in care au fost inundatii in toata tara, a fost inundata si strada in care functioneaza societatea noastra. Partea inundata a fost cea de vestiare, compuse din mai multe bunuri.Am anuntat OMNIASIG-ul, a venit un inspector, am furnizat toate documentele si datele cerute. a urmat o perioada de tacere, dupa care am inceput discutiile cu cineva de la ei de la Bucuresti. De atunci si pana acum (jum. lui februarie 2014), inca ni se cer tot felul de declaratii si documente.

Intrebarea mea este: nu exista un termen legal de solutionare? Citisem pe undeva ca sunt obligati sa raspunda in 3 luni. Au voie sa te duca cu zaharelul cat vor ei?? Ma gandesc ca daca au pe unul cu imaginatia bogata acolo o mai tinem asa inca vreo 2 ani.

Multumesc anticipat pentru raspunsurile d-voastra.
Ultima modificare: Joi, 13 Februarie 2014
MaiTai, utilizator
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 12:58, 21 Februarie 2014
Nu stiucum s-a ajuns la PAD-uri si locuinte...evident ca nu este vorba de o locuinta!

Problema este ca am dat o sumedenie de declaratii, procese verbale si de fiecare data mi se cere altceva!
ultimul documentintrodus nu a fost cererea de despagubire, ci declaratii peste declaratii privind bunurile firmei s ma gandesc ce ar putea sa ni se mai ceara...
Asiguratul trebuie sa faca dovada atat a producerii riscului/evenimentului asigurat, cat si privind posesia/valoarea bunurilor distruse/avariate.Daca nu ati avut atasata o specificatie/inventar cuprinzand bunurile asigurate (la incheierea politei) va trebui sa produceti probe/documente in limita valorii globale a bunurilor asigurate (specificata in polita).Actul de constatare incheiat de inspectorul asiguratorului, semnat si de dv., are o mare importanta. In baza lui, si a inventarului fizic/valoric, intocmiti cererea de despagubire si depuneti-o la asigurator.
Aveti si alternativa asteptarii pana se vor termina tergiversarile!!!
MaiTai a scris:

Nu stiucum s-a ajuns la PAD-uri si locuinte...evident ca nu este vorba de o locuinta!

Problema este ca am dat o sumedenie de declaratii, procese verbale si de fiecare data mi se cere altceva!
ultimul documentintrodus nu a fost cererea de despagubire, ci declaratii peste declaratii privind bunurile firmei s ma gandesc ce ar putea sa ni se mai ceara...


Dar un deviz ati prezentat asiguratorului ?

Asiguratorul cu siguranta nu procedeaza legal tinand dosarul nesotionat de 7-8 luni, asa cum sustineti. Aveti nevoie de un specialist in asigurari sa se uite pe conditiile de asigurare, pe corespondenta dintre dumneavoastra si asigurator, si sa va recomande o solutie in cunostinta de cauza. Sau puteti sa faceti dumneavoastra acest lucru.
E posibil ca dumneavoastra sa nu fi depus inca cererea de despagubire sau alt inscris. E la fel de posibil sa fi depus toate documentele iar asiguratorul doar sa traga de timp in ideea ca o sa renuntati sau o sa intervina prescriptia.
Va poate ajuta o reclamatie transmisa la ASF.
Din ceea ce ati prezentat, inteleg ca aveti incheiata o asigurare facultativa pe bunuri, stoc de marfa si, probabil, si cladirea unde se afla acele marfuri.
Datorita inundatiei, o parte sau toata marfa, a fost distrusa. Dvs ati solicitat sa vi se acorde despagubiri pe marfa pierduta.
Ce e necesar sa lamuriti:
1) stocul de marfa si suma la care ati incheiat asigurarea; de obicei, ei vor cere bilant si balanta pe ultiumele trei luni, inregistrarile intrari marfa pt. a verifica stocurile si vor compara suma la care ati incheiat asigurarea; daca se va constata ca ati incheiat asigurarea pe o suma mai mica decat stocul de marfa existent in aceste ultime trei luni, atunci vi se va calcula despagubirea potrivit principiului proportionalitatii si nu pe cel al primului risc ( e bine totusi sa verificati clauzele contractuale, sa vedeti ce scriu ei acolo), ceea ce inseamna ca veti primi doar o parte din bani;
2) la cladire, daca s-au produs avarii, despagubirea va trebui sa se reflecte in recuperarea sumelor pentru refacerea acesteia: zugraveli, consolidari, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire asigurare obligatorie(pad) vs asigurare facultativa phoenix13 phoenix13 salut, am o asigurare facultativa (a trebuit sa o fac pt programul prima casa) in care printre riscurile asigurate se afla si in caz \\"inundatii, ... (vezi toată discuția)
Asigurarea facultativa / asigurarea obligatorie (pad) a locuintei ipotecate, despagubire refuzata vim78 vim78 Buna ziua, In 2011 in urma contractarii unui credit garantat cu ipoteca a trebuit sa fac si o asigurare a locuintei pe o perioada de 25ani, suma asigurata ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta eka20 eka20 Buna seara! Avem credit de nevoi personale cu ipoteca si in urma achizitionarii acestuia, suntem obligati la asigurarea locuintei. Platim anual 250euro, iar ... (vezi toată discuția)