avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama vitrega nu ma lasa sa intru in casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama vitrega nu ma lasa sa intru in casa

buna seara

as vrea sa ma ajutati cu o problema :

tatal meu a murit acum ceva timp , impreuna cu mama vitrega in timpul casatoriei tata a cumparat un apartament pe care la trecut pe mama vitrega ( dar mentionez ca apartamentul este cumparat de tata in timpul casatoriei si trecut pe mama vitrega din cate stiu este bun comun )

mama vitrega mai are alti copii din alta casatorie , dupa moartea tatalui mama vitrega nu ma mai lasat sa stau in apartament unde sunt domiciliat , mama vitrega si copii ei nu au domiciliu la aceea adresa dar totusi locuesc acolo .

ce as putea eu sa fac ca sa intru inapoi in apartament ????

sa o dau in judecata pentru reintegrarea in locuinta ( dar am inteles de la avocati ca numai minori si soti in caz de divort pot face asemenea cerere la judecatorie eu sunt major )

sa ma duc la politie sa fac o reclamatie ca cineva locuite in apartament fara sa aiba domiciliu acolo ???

va mltumesc anticipat si astept un sfat de la dumnevoastra
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 11:50, 15 Februarie 2014
1. daca aveti domiciliul acolo faceti reclamatie la politie pentru alungare din domiciliu conform Legii nr. 61/1991 modificata
2. Deschideti actiune de succesiune dupa tatal dvs.
am deschis actiunea de succesiune
deci sa inteleg ca asta e singura solutie sa ma duc la politie , ?
cu datul in judecata nu merge sa inteleg ?
Daca vreti sa o dati in judecata trebuie sa dovediti ca aveti vreun drept pe acel imobil.Daca aveti un proces de succesiune dupa tatal dvs. ,dupa terminarea lui aveti dreptul sa o dati in judecata daca nu va lasa in apartament doar daca obtineti cota parte din apartament.Cum adica apartamentul "e trecut pe mama vitrega", prin ce act? Dati mai multe lamuriri, in functie de modalitatea prin care mama vitrega a obtinut partea tatalui dvs. din apartament,o sa obtineti sau nu parte din acel apartament. Daca nu obtineti mama vitrega va poate da afara fiind proprietatea exclusiv a ei.
pai apartamentul este luat in timpul casatoriei si atunci cand sa facut actele de propietate a fost trecut pe mama vitrega ( pentru ca tata nu era in tara ) din cate stiu este bun comun ,

Problema este ca eu nu am unde sa stau in acest moment cu toate ca am adresa de domiciliu la acel apartament si mostenesc o parte din el .

EA este data in judecata pentru succesiune doarul este la instanta.

dar intrebarea mea este; pana la finalizarea dosarului de sucesiune ce fac eu unde stau ? si cum pot intra in casa sa locuiesc pana se pronunta instanta .
Aveti avocat? Solicitati prin ordonanta prezidentiala ca pana la finalizarea procesului sa aveti dreptul sa locuiti in imobil ,avocatul dvs.(daca aveti) trebuie sa stie ce e de facut, daca nu aveti , mergeti la un avocat sa va faca el(ea) actiunea pentru ordonanta prezidentiala.Si inca ceva, la procesul de succesiune solicitati si iesirea din indiviziune, mama dvs. vitrega va avea un procent mai mare din apartament, asa ca puteti sa ii solicitati sulta, pentru partea dvs. , bani pe care va puteti cumpara o locuinta personala. O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire stefan70 stefan70 Buna ziua.Tatal meu a murit acum 4 ani, iar acum trebuie sa dezbatem mostenirea, adica un apartament si bunurile. Mentionez ca santem 2(doi) frati si mama ... (vezi toată discuția)
Succesiune mocanuvalentin mocanuvalentin Buna ziua .Mama a decedat am ramas 2 frati tata sa recasatorit cea dea 2 sotie avand 2 copii din alta casatorie.An urma casatoriei cu tatal meu a rezultat un ... (vezi toată discuția)
Act de vinzare -cumparare alin2 alin2 Un sfat va rog. Mama este mostenitoarea unei proprietati rezultata in urma taxei de succesiune intre frati acestia neavind nici o pretentie la imobilul ... (vezi toată discuția)