avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune mama vitrega si frate dupa tata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune mama vitrega si frate dupa tata

buna seara va rog ajutati-ma sa inteleg. Tatal meu a fost casatorit avandu-ma numai pe mine varsta mea este de 38 de ani, s-a despartit de mama mea si m-a castigat la proces dar nu a castigat apartamentul asa ca legea de pe atunci i-a incredintat tatalui meu un apartament fiind eu minora. In '92 s-a recasatorit cu sotia supravietuitoare si au un copil impreuna ( acum este major). Sotia supravietuitoare are un copil din prima casatorie si un apartament tot de la stat. Ce drepturi am eu daca apartamentele au fost rasplatite dupa ce ei s-au casatorit si ce drept au mama vitrega, fratele meu dupa tata si copilul ei din prima casatorie, specific ca in ambele contracte scrie ca este casatorit(a)
si sotul(sotia) este angajat(a) si realizeaza venituri

Cel mai recent răspuns: mairyloy , utilizator 11:00, 27 Ianuarie 2017
Buna ziua,
Dvs. il mosteniti pe tatal dvs. si pe mama.
Copilul mamei vitrege din alta casatoriei, nu il mosteneste pe tatal dvs.
Dar, copilul pe care tatal dvs. l-a avut cu sotia lui de-a doua il v-a mosteni.
Asta inseamna ca mostenirea se face numai prin descendenti.

Copilul ei din prima casatorie nu are niciun drept la decesul tatalui dvs.
Sotia va mosteni 1/4 din averes tatalui dvs iar copilul acesteia din prima casatorie va beneficia de o cota din averea mameu dupa decesul acesteia.
Multumesc, dar fratele meu dupa tata? eu am deci dreptul numai la ce este al tatei cu toate ca au peste 20 de ani casnicie si a contribuit cu mii de euro la apartamentul dansei...
Toti copiii tatalui dvs impart egal 3/4 din averea lui, iar sotia mosteneste 1/4 din tot ce a fost a lui.
Ce avere avea el si intra in masa succesorala care se va imparti ? Toate bunurile lui proprii si partea lui din bunurile comune.
Apartamentele astea cum s-au dat, sunt chiriasi, sunt proprietari ?

specific ca in ambele contracte scrie ca este casatorit(a)

Pacat ca nu specificati si ce contracte sunt.
Apartamentul in care ati locuit cu mama dvs era proprietate si ala sau cum ?
Mama mea nu este in viata...pe dansa am mostenit-o, ea nu are nici-o legatura acum. Contractele sunt de propietar, deci le-au fost date pe timpul lui Ceausescu ca chiriasi amandoi avand copii minori si propietari au devenit dupa casatoria lor. Deci sunt doua apartamente unul al ei si unul a tatalui meu la care au contribuit reciproc. Dupa casatoria lor a rezultat fratele meu.Sunt trecuti in contracte casatoriti dar nu se specifica numele sotului (sotiei). M-au dat afara din casa tatalui spunand ca nu am nici-un drept si ca apartamentul ii revine fiului lor.

Alte discuții în legătură

Succesiune mama vitrega rotarualin rotarualin BUNA ZIUA VA ROG SA MA AJUTATI IN LEGATURA CU O PROBLEMA LEGATA DE SUCCESIUNE (dupa tata ) CU MAMA MEA VITEGA Tatal meu a murit, in urma lui a ramas: ... (vezi toată discuția)
Mama vitrega este ascendent privilegiat ? bms bms Am urmatoarea speta: În urma decesului soțului au rămas 3 copii din prima căsătorie al acestuia S-a finalizat succesiunea după soț Ulterior ... (vezi toată discuția)
Succesiune vali29 vali29 suntem trei frati, tatal nostru a murit acum un an iar mama de foarte mult timp,tata a avut o a doua casatorie din care nu a rezultat copii.Tata a lasat in ... (vezi toată discuția)