avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme in asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme in asociatie

Buna ziua, am o problema cu care cred ca se confrunta mai multi locatari care nu au prieteni printre administratori de bloc, presedinti si mecanici...Tot felul de functii inventate pentru o scara cu 8 etaje si 30 de apartamente(garsoniere, 2-3 camere).
Locuiesc in acest bloc de 17 ani, iar pe parcursul anilor a fost o batalie permanenta pe functia de administrator si de "prieten al administratorului"-respectiv persoane care erau scoase de la intretinere pe motivul "reparatiilor efectuate la subsolul blocului', reparatii care de fapt nici nu se vad. Anul trecut..administratorul a luat niste bani, i-a restituit ce-i drept, iar cei care au fost " prieteni ai administatorului " s-au lepadat de el. Dupa ce s-a instaurat o alta administrator care nu face decat munca de casierie, “prietenul de administrator “ iar si a intrat in functie.Este acum considerat “mecanic” al scarii, fapt pentru care nu este trecut intretinere decat cu 2 persoane din 3 care de fapt locuiesc.
Doamna administrator care este foarte tupeista si mincinoasa, cand am intrebat de ce este trecut ap…cu 2 persoane la intretinere in loc de 3 persoane, mi- a raspuns ca ”s-au facut reparatii la subsolul blocului”. Acelasi raspuns pe care-l primim mereu. Este adevarat ca domnul mecanic care mai face si reparatii particulare unor vecini de pe palier si bineinteles doamnei casier este trecut -1 persoana la intretinere de vreo 6 luni…luni in care a tot reparat cate ceva. Presedintele asociatiei care a fost de fata la discutia mea cu doamna csaier nu stie nimic despre aceste reparatii, si mai intreband o data de ce sunt trecute decat 2 persoane la intretinere in loc de 3 persoane..doamna casier mi-a spus nonsalant ca ”Si despre voi spune lumea ca locuiti 4 persoane si platiti intretinere doar pentru 3”( unde-i legatura dintre intrebare si raspuns ).Ma rog …problema mea este ca in apartamentul in care locuiesc de 17 ani..nu au locuit niciodata mai mult de 3 persoane, nici macar nu am rude in provincie care sa vina in vizita 1-2 zile, mai primesc cate o vizita ( si asta foarte rar) . Presedintele asociatiei stie care este adevarul dar, ca sa nu se mahalageasca cu aceasta “doamna’’ casier o lasa sa faca ce-si doreste. Ma astept ca in viitorul apropiat sa fiu trecuta la intretinere cu 4 persoane in loc de 3 chiar daca NICIODATA nu s-a intamplat asta. Ce pot face in aceasta situatie, fara sa am prieteni in bloc?
Cel mai recent răspuns: eugarizn , utilizator 09:46, 22 Februarie 2014
Adica....ce veti face daca o sa fiti trecuta cu 4 persoane?
Contestatie catre presedintele asociatiei.
Din expunerea dv rezulta ca in asociatia dv este o debandada generala
Pentru clarificarea suspiciunilor care va suscita interesul,initial solicitati oficial presedintelui de asociatie,in temeiul L nr 230/2007 art 10 ,sa va precizeze temeiul legal pentru care se realizeaza calcularea cotelor individuale pe criterii subiective si nu in conformitate cu numarul real de persoane in evidenta
Daca la nivelul blocului nu veti primi raspuns,puteti sesiza oficial situatia din imobilul dv direct la serviciul specializat din primare
tot_noi a scris:
...am o problema cu care cred ca se confrunta mai multi locatari care nu au prieteni printre administratori de bloc, presedinti si mecanici...
.........................
Locuiesc in acest bloc de 17 ani
..............................
Ce pot face in aceasta situatie, fara sa am prieteni in bloc?

Imi pare rau de situatia in care va aflati, dar nu trebuie sa generalizati. Ca sa generalizez si eu va pot spune ca vecinii dintr-un bloc sunt adesea prieteni, uneori colegi de serviciu, sunt rude sau devin rude...
Uneori iti este mai aproape vecinul decat fratele sau sora care sunt in alta localitate.
Eu nu pot spune ca sunt prieten cu toti vecinii mei dar sunt prieten cu multi dintre ei. Sunt prieten cu administratorul, cu instalatorul, casierul, cenzorul... Sunt prieten cu presedintele de peste 50 de ani. Sunt prieten cu vecinul meu mecanic auto, cu stomatologul, ginecologul, arhitectul, colonelul, judecatorul, croitorul, avocatul, profesorul, farmacistul, bibliotecarul, postasul...
La adunarile noastre generale ne rugam unul de altul ca sa se lase ales in comitet, in comisia de cenzori... Uneori se accepta aceste functii doar la insistentele acestor vecini si prieteni adesea intre ei. Nu odata am fost nevoiti sa apelam la strategii de genul "vecine, va rog, doar un an si apoi alegem pe altcineva...".
Sigur ca avem si noi probleme, nerealizari, unii proprietari nemultumiti... De fiecare data, ne rugam si de cei nemultumiti sa intre in conducerea asociatiei, sa-i alegem in comitet si sa rezolve legal problemele asociatiei.
Poate si-n asociatia dumneavoastra, daca incercati o implicare, o apropiere de membrii comitetului prin implicare, o sa reusiti sa va faceti si prieteni si sa contribuiti la rezolvarea problemelor asociatiei.
Daca sunteti prieten cu presedintele de peste 50 ani inseamna ca nu lucrati de dim de la 6 pana seara la 22 .Daca ati lucra 16-18 ore pe zi nu ati mai avea timp sa fiti..va garantez...dar nu asta era problema mea..ca nu am prieteni..era vorba despre principialitate. Despre faptul ca atunci cand am pus anumite intrebari despre un prieten al administratorului...eu care sunt '"neprieten" am primit un raspuns socant...dar ma rog...ati inteles altceva...stiam ca reparatiile trebuiesc trecute distinct pe lista de intretinere ca sa stie toata lumea ca s-au facut, nu doar daca intrebi ceva anume .....si oricm chestia asta cu "a facut reparatii si din acest motiv i-am sters o persoana de la intretinere" ( de 5 luni) nu mi se pare ceva transparent....Si da...nimeni nu are dreptul sa-i ceara socoteala doamnei administrator ca ea e singura care stie ce e bine pentru noi...nici nu ne mai intreaba...hotarasete singura....Este adevarat ca Presedinte nu-i semneaza listele de intretinere, dar asta e suficient?
Va dau dreptate referitor la cheltuielile repartizate pe numar de persoane. Se fac multe smecherii si nu numai la dvs.

Ca sa se termine cu aceste smecherii ar trebui ca toate cheltuielile, mai ales daca esti proprietar sa fie pe cota parte indiviza si atunci s-ar sunta smecheria cu numarul de persoane.

Dar va mai curge ceva apa pe Dambovita pana sa se rezolve lucrurile in aceste asociatii de locatari sau proprietari.

Contorizare individuala la utilitati si restul de cheltuieli pe CPI. Cam asta ar fi asa pe scurt. Si atunci nu ar mai exista atitea discutii si nici atitea "prietenii".

Zi buna,
Rorschach

Alte discuții în legătură

Suportarea si repartizarea cheltuielilor pansela pansela Desi am contorizare individuala la toate serviciile , Asociatia de proprietari ma obliga la plata unei taxe de apartament fara sa imi livreze nici un ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia de proprietari tutuianugheorge tutuianugheorge Blocul in care locuiesc, este cu 4 nivele, 5 scari, a-si dori sa stiu cum hotaraste Adunarea Genereala a Proprietarilor o problema pentru fiecare scara in ... (vezi toată discuția)
Intrebare laur_13 laur_13 daca nu locuiesc int-ro locuinta la bloc ce trebuie sa platesc? adimistrator? lumina pe scara? femeia de servici? (vezi toată discuția)