avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme in asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme in asociatie

Buna ziua, am o problema cu care cred ca se confrunta mai multi locatari care nu au prieteni printre administratori de bloc, presedinti si mecanici...Tot felul de functii inventate pentru o scara cu 8 etaje si 30 de apartamente(garsoniere, 2-3 camere).
Locuiesc in acest bloc de 17 ani, iar pe parcursul anilor a fost o batalie permanenta pe functia de administrator si de "prieten al administratorului"-respectiv persoane care erau scoase de la intretinere pe motivul "reparatiilor efectuate la subsolul blocului', reparatii care de fapt nici nu se vad. Anul trecut..administratorul a luat niste bani, i-a restituit ce-i drept, iar cei care au fost " prieteni ai administatorului " s-au lepadat de el. Dupa ce s-a instaurat o alta administrator care nu face decat munca de casierie, “prietenul de administrator “ iar si a intrat in functie.Este acum considerat “mecanic” al scarii, fapt pentru care nu este trecut intretinere decat cu 2 persoane din 3 care de fapt locuiesc.
Doamna administrator care este foarte tupeista si mincinoasa, cand am intrebat de ce este trecut ap…cu 2 persoane la intretinere in loc de 3 persoane, mi- a raspuns ca ”s-au facut reparatii la subsolul blocului”. Acelasi raspuns pe care-l primim mereu. Este adevarat ca domnul mecanic care mai face si reparatii particulare unor vecini de pe palier si bineinteles doamnei casier este trecut -1 persoana la intretinere de vreo 6 luni…luni in care a tot reparat cate ceva. Presedintele asociatiei care a fost de fata la discutia mea cu doamna csaier nu stie nimic despre aceste reparatii, si mai intreband o data de ce sunt trecute decat 2 persoane la intretinere in loc de 3 persoane..doamna casier mi-a spus nonsalant ca ”Si despre voi spune lumea ca locuiti 4 persoane si platiti intretinere doar pentru 3”( unde-i legatura dintre intrebare si raspuns ).Ma rog …problema mea este ca in apartamentul in care locuiesc de 17 ani..nu au locuit niciodata mai mult de 3 persoane, nici macar nu am rude in provincie care sa vina in vizita 1-2 zile, mai primesc cate o vizita ( si asta foarte rar) . Presedintele asociatiei stie care este adevarul dar, ca sa nu se mahalageasca cu aceasta “doamna’’ casier o lasa sa faca ce-si doreste. Ma astept ca in viitorul apropiat sa fiu trecuta la intretinere cu 4 persoane in loc de 3 chiar daca NICIODATA nu s-a intamplat asta. Ce pot face in aceasta situatie, fara sa am prieteni in bloc?
Cel mai recent răspuns: eugarizn , utilizator 09:46, 22 Februarie 2014
Asa este Stimate Domn Rorschach ; daca nu aveti lumina naturala pe scarasa vedeti cat platiti , salubritatea = 9 lei / persoana , consum comun ( diferenta dintre apometre ap. si cel comun ) apa rece / calda pe persoana la mine in asociatie , in medie lunara = 2 metri cubi si cum un metru cub de apa rece / calda = 20 lei , facem adunarea la un ap . de 3 camere cu o persoana si la un ap . de 2 camere ce 3 - 4 persoane
Nu am spus din rautate ,dar aceasta este realitatea .
Cu stima
eugarizn
De exemplu noi nu platim salubritatea.
Este platita de primarie ca asa s-au laudat in campania electorala.

Iar referitor la salubritate, si aceasta ar trebui platita pe proprietar si nu pe asociatie. Daca stateai la casa ce conta citi sunt in casa? Se facea contract pentru gunoi menajer, si gata.

Eu m-am referit numai la salubritate si curent pe scara, platiti la CPI, in conditiile in care restul ar fi platit pe contorizare individuala. Nu vad ce treaba are apa calda daca ar fi pe contoriare individuala, dece ati adus-o in discutie ??? Eu spusesem asa:


Eu unul nu m-as supara prea tare sa platesc pe CPI curentul de pe scara si gunoiul.

Era bine insa sa se faca odata ceva cu contorizarile astea pe utilitati individual, restul de cheltuieli la CPI, sa fie scrise in lege si gata, cu atitea interpretari.

Ar fi frumos, dar..


Cred ca nu m-ati inteles ce am vrut sa spun. Nu este vorba de rautate sau ca ati spus ceva ca nu ma supar atita timp cit tonul este adecvat si nu este de tip administrator :) .

Credeti-ma ca va inteleg si stiu ca viatza bate filmul. Spuneam cam cum vad eu ca lucrurile ar trebui sa fie normale, ca sa nu ne mai ciondanim intre noi, numai pentru simplul motiv ca stam unul peste altul in frumoasele noastre blocuri.

Blocurile dupa parerea mea sunt contra firii umane. Si intr-o cusca daca pui mai multe vietati, la un moment dat se va intampla ceva, se vor manca intre ele.

O zi buna,
Rorschach
Stimate Domn
Va citez : "spuneam cam cum vad eu ca lucrurile ar trebui sa fie normale " am incheiat citatul , vin si va intreb , dar sincer : cate lucruri sunt normale in ziua de azi si nu uitati , Dumneavoastra traiti in Republica " Cluj " iar eu in " romanika ".
Eu cam atat am avut de spus si nu uitati ca , va apreciez comentariile !
O zi buna va doresc .
eugarizn

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suportarea si repartizarea cheltuielilor pansela pansela Desi am contorizare individuala la toate serviciile , Asociatia de proprietari ma obliga la plata unei taxe de apartament fara sa imi livreze nici un ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia de proprietari tutuianugheorge tutuianugheorge Blocul in care locuiesc, este cu 4 nivele, 5 scari, a-si dori sa stiu cum hotaraste Adunarea Genereala a Proprietarilor o problema pentru fiecare scara in ... (vezi toată discuția)
Intrebare laur_13 laur_13 daca nu locuiesc int-ro locuinta la bloc ce trebuie sa platesc? adimistrator? lumina pe scara? femeia de servici? (vezi toată discuția)