avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cadastru- PLZ HELP
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cadastru- PLZ HELP

Am o proprietate cu casa si teren 500mp.Vreau sa vand doar o parte din teren cca 250 mp. Insa eu am cadastru pe toata suprafata.Cum fac actul de vanzare-cump la notar? Trebuie sa fac inainte cadastru separat pt ambele parti (cea care imi ramane mie si cea care vreau sa o vand)? Sau se poate face altfel, vanz-cump cu iesire din indiviziune? Cadastrul dureaza min 30 zile si cel care cumpara vrea sa facem contractul in 3 zile.Cum fac? Multumesc mult !
Exact asta iti explicam: Mergi la un topograf care iti face o schita exact pentru bucata de teren pe care vrei sa o vinzi. Schita trebuie vizata de O.N.C.P.I., dupa care te duci la un notar care iti face contractul.Nu inainte, insa, sa faci si o delaratie de parcelare...tot la notar...
Asta ar presupune un antecontact, care trebuie mantionat in CF? Sau care ar fi pasul urmator? Ce se va trece in CF ca urmare a acestei schite si parcelari? Se vor intabula separat ambele suprafete sau se va mewntiona in cf-ul mare despre pareclarea respectiva?
Nu va fi nici un antecontract. Direct contract de vanzare-cumparare. In C.F.-ul tau se va inscrie declaratia ta de parcelare si numerele topografice astfel create. Numarul top. cu care este identifcata bucata de teren pe care vrei sa o vinzi se va inscrie intr-o coala C.F. nou infiintata pe numele cumparatorului tau. Dar asta nu este problema ta. Tu te duci frumos la notar cu schita, in rest notarul iti redacteaza atat contractul cat si declaratia de parcelare. Tot notarul se va ocupa si de inscrierea in C.F. a tuturor operatiunilor. (parcelare, intabularea dreptului de proprietate in favoarea cumparatorului).
O sa incerc asa.Sper sa mearga. Merci mult.
Revin.Nu merge asa cum ai spus.Notarul zice ca nu poate face act de vanz-cump fara cadastru.Trebuie facut cadastru pe fiecare bucata in parte...si dureaza...si costa...ce alte solutii mai aveti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufructul viager dey_23 dey_23 Buna ziua, In 2002 am cumparat un imobil de la parintii mei ,in contractul de vanzare -cumparare este clauza cu uzufructul viager al parintilor. Parintii ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare verginia dina verginia dina am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pentru un teren( neexistand posibilitatea incheerii unui contract pentru ca nu se putea face cadastru la acea ... (vezi toată discuția)
Imi trebuie elicopter sa intru in casa?vecinul a furat drumul shaqmat shaqmat Am si eu o intrebare, nu stiu daca imi puteti raspunde, dar.Am cumparat un pamant acum doi ani si anul acesta am inceput sa construiesc casa,dupa ce am primit ... (vezi toată discuția)