avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Factura proforma PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Factura proforma PFA

Buna ziua, Am PFA- norma de venit, partida simpla, confectionare si comercializare bijuterii handmade. Trebuie sa las pentru vanzare, intr-un loc, cateva bijuterii si persoana respectiva mi-a cerut o factura proforma. Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza.
Las produsele cu proforma si cand incasez banii fac bon fiscal?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: poAdina , utilizator 14:23, 15 Februarie 2014
Ii faceti factura normala, nu proforma. E posibil sa dureze ceva timp, cateva luni pana sa se vanda toate produsele. Pe masura ce va plateste, ii dati chitanta pentru sumele respective.
La final, daca se va ajunge sa va dea inapoi o parte din marfa nevanduta, intocmiti factura de stornare pentru acea marfa.
Multumesc! Credeam ca nu am voie sa fac facturi fiscale la vanzare cu amanuntul. Daca nu am facturier, pot sa le fac pe calculator?
Va achizitionati un carnet facturier de la centrele de vanzare imprimate tipizate. La inceput de an emiteti o decizie de alocare serie si numar pentru facturi si chitante. Numerotarea se face de la numarul 1 cu prima factura de la infiintare si apoi in continuare, an dupa an. La fel si la chitante.
Decizia este doar pentru mine sau trebuie dusa si la Finante? Sau, oricum, anunt in vreun fel, vreo institutie ca am inceput sa emit facturi?
Nu trebuie sa depuneti nicaieri decizia. O tineti la dosarul cu actele contabile.

Alte discuții în legătură

Numere facturi rodia rodia O societate care practica comert cu ridicata procedeaza in felul urmator in ceea ce priveste numerotarea facturilor: -emite facturi pe calculator(pana acum a ... (vezi toată discuția)
Pentru o firma comerciala: se poate trimite doar copia bonului fiscal pe e-mail? mitza67 mitza67 Sunt student si vreau sa incep o afacere. Am creat un s.r.l. si, pentru ca stau in chirie in Bucuresti, nu pot inregistra casa de marcat pe domiciliul actual, ... (vezi toată discuția)
Inventariere facturi si chitante - sfarsit de an hordymulberry hordymulberry Buna ziua si la multi ani ! Am terminat primul an ca II la norma de venit. In anul trecut am avut 3 chitantiere si 3 facturiere completate. ... (vezi toată discuția)