avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum oblig cumparatorul sa vina la notar pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum oblig cumparatorul sa vina la notar pentru incheiere contract de vanzare cumparare

Am vandut un teren cu un imobil in anul 2006,am incheiat un antecontract scris de mana cu martor,dupa care am incheiat un antecontract de vanzare cumparare la notar.in momentul incheierii antecontracului la notar le-am distrus pe cele de mana,in caz contrar ambele erau nule.la notar am declarat ca am primit toti banii si am predat imobilul cu teren.dupa 60 de zile amfost la notar pt incheierea contractului de vanzare cumparare ,dar cumparatorul refuza semnarea pe motivul taxelor notariale pre mari.De 8 ani eu platesc impozitul,cf ul e pe numele meu.Cum pot obliga cumparatorul sa incheie contractul?
Cel mai recent răspuns: atty nagy , utilizator 20:01, 19 Februarie 2014
Din cate spuneti Dvs., antecontractul de vanzare-cumparare este un act autentic, fiind "mai puternic" decat actul de mana.
Intrucat in antecontract nu ati trecut un termen limita pana la care sa se intocmeasca actul de vanzare-cumparare in forma autentica, luati legatura cu un cabinet de avocatura pentru a notifica cumparatorul in acest sens, dandu-i un termen rezonabil.
Ulterior, va puteti adresa instantei cu cerere prin care ante-cumparatorul sa fie obligat "la a face"
DlGoe a scris:

@av.lascoschi
Cu tot respectul, cred ca va grabiti cu mersul la instanta! Nu e clar deloc in ce stadiu este tranzactia. Daca ati primit banii, actele de mana au fost distruse iar cele in forma autentica nu au fost incheiate, ati mai merge in instanta ?

Da, corect mai intai trebuie sa mearga la mediator.
cel mai bine ar fi ca mediatorul sa incerce sa faca medierea la notar.
Poate ar rezolva amiabil.
avocat+taxe la stat(avocatul mi le-a calculat)= 3400 ron,sfatul avocatului la care am apelat este sa astept in continuare si sa nu ma impacientez,cumparatorul refuza sa se prezinte la mediator .impozitul ma costa sub 100 lei pe an,poate mai consult inca un avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa constructor Ioan Claudiu Ioan Claudiu Buna, Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pt. un apartament de la un dezvoltator care intre timp a intrat in insolventa ( ceruta chiar de el ), ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare Karinacj Karinacj Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare cu privire la teren ,prin care am primit un avans ,urmand ca restul sumei sa fie achitat la data incheierii ... (vezi toată discuția)
Pamant gabita2000 gabita2000 Tatal meu a cumparat un teren pentru casa de la fratele lui. Au facut doar o foaie de mana. Tata a connstruit o casa pe acel teren. Daca fratele lui deschide ... (vezi toată discuția)