avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa constructor
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa constructor

Buna,
Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pt. un apartament de la un dezvoltator care intre timp a intrat in insolventa ( ceruta chiar de el ), am facut plata integrala, blocul nu e finalizat, necesita mici finisaje si bransarea la utilitati.
Lichidatorul nu a venit inca cu un plan concret de reorganizare.
Judacatorul sindic nu a aprobat cererea de reorganizare ci l-a trecut in faliment.
Cei care am cumparat apartamente suntem de acord sa mai strangem bani la legam blocul la utilitati.
Am aflat ca intreg proiectul dezvoltatorului e girat catre o banca.
Pot pierde apartamentul in favoarea bancii ?
Cum se poate radia ipoteca de pe apartament ? ( nu e facuta receptia, nu am CF )
Reprezentantii bancii spun ca nu au nici o problema cu antecontractele cu data certa, nu stiu exact ce inseamna asta. Tin sa mentionez ca am facut plata in subcontul proiectului la banca de la care dezvoltatorul a luat creditul. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 15:14, 22 Mai 2010
tinind cont de situatie va sfatuiesc, ca impreuna cu ceilalti cumparatori, sa faceti cerere de inscriere la masa credala in procedura de faliment. luati legatura cu administratorul/lichidatorul judiciar si clarificati aceasta problema.
Buna seara.
Sa va inscrieti la masa credala,dar atentie,sa va incadrati in termenul stabilit de instanta,altfel sunteti decazut din acest drept.
Ne-am inscris la masa credala in termenul stabilit si ne-au fost acceptate creantele
Ne-am inscris la masa credala in termenul stabilit si ne-au fost acceptate creantele
Atunci e bine.

Alte discuții în legătură

Am cumparat un apartament girat Ioan Claudiu Ioan Claudiu Buna ziua, In 2008 am incheiat un antecontract pentru cumpararea unui apartament care trebuia sa imi fie predat in aprilie 2009, am platit integral in 4 ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare- cumparare imobil nerespectat rala rala Buna ziua. Am nevoie de cateva lamuriri in legatura cu un antecontract de vanzare cumparare pentru un imobil. In februarie 2009 am incheiat un astfel de ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare cu o firma aflata in insolventa ContSters241534 ContSters241534 Buna, Am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu o persoana juridica in 2007 pentru un apartament. Am achitat in totalitate contravaloarea ... (vezi toată discuția)