avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contributie 100/100 partaj bunuri comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contributie 100/100 partaj bunuri comune

Buna ziua,
Ce sanse are reclamatul( a cerut in instanta) sa obtina o cota de 100% din valoare imbunatatirilor aduse apartamentului bun propriu al paratei in anul 2004. La interogatoriu a precizat ca aceste imbunatatiri au fost facute cu banii dintr-un credit de nevoi personale. La dosar a depus o adeverinta din care rezulta ca in luna decembrie 2005 a beneficiat de ordonata si a obtinut o suma mai mare. Partea adversa a cerut impartirea acestora 50/50.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: sanda2s , utilizator 10:25, 19 Februarie 2014
sansele sunt date de probele din dosar si de cum sunt ele administrate, cum se apara parata etc. Putin probabil ca instanta sa admita sa isi recupereze toti banii investiti, cat a beneficiat si el de acele imbunatatiri.
Ce ar trebuie sa recupereze daca imbunatatirile au fost efectuate cu banii unui credit(exita adev la dosar si a spus si la interogatoriu) acesta fiind si achitat in 2008.Acei bani pe care reclamatul ii contesta sunt din dec 2005 un an si jumatate diferenta. Cred ca el ar trebui sa spuna cum au fost folositi.
Multumesc
Banuiesc ca el spune ca banii au fost folositi pentru imbunatirile apartamentului. Nu se intelege foarte clar ce intrebati.
Creditul de nevoi personale a fost pe numele lui? Asta inseamna ca el l-a si platit. Deci sunt banii lui pe care i-a investit in locuinta dvs. El isi vrea banii inapoi 100%. Problema este ca si el a locuit (intuiesc) intre timp in locuinta respectiva si a beneficiat de imbunatirile respective. Deci nu e ca si cum vi i-a dat dvs si v-ati folosit de bani doar in folosul dvs.
Creditul a fost luat in timpul casatorie de amandoi eu fiind codebitor. Problema mea este daca in baza acelei adeverinte pe care a depus-o la dosar poate obtine cota pe care o doreste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar Tedesco Tedesco Buna ziua! [b][b]Inainte de casatorie[/b] am contractat 3 credite[/b] (imobiliar, auto si nevoi personale), la care mai am de platit inca 5 ani, iar acum ... (vezi toată discuția)
Divort gabriela paius gabriela paius buna seara,am si eu o intrebare pe care o pun in numele unei prietene de ale mele. sunt casatorita din 2006 si avem un copil de 4 ani.nu avem proprietati ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri si datorii ana24 ana24 am urmatoarea problema SG si SE au fost casatoriti, s-au despartit in fapt in martie 2007 si divortul s-a pronuntat in aprilie 2008. in timpul casatoriei au ... (vezi toată discuția)