avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Ce sanse am sa-mi recuperez banii de la o clinica ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Ce sanse am sa-mi recuperez banii de la o clinica stomatologica?

Costuri enorme, lucrari dentare de proasta calitate, am achitat ffff multi bani fara o evaluare prealabila sau un deviz facut inainte de a achita 1100 E, suma reprezentind numai 1/2 din pret pe 2 proteze dentare din acrilat, una oarecum fixata (asa ar trebui sa stea) pe o bara de metal ce se numeste bara calareti ce sta pe 2 implanturi facute mult inainte. Am avut mare incredere in aceasta clinica, acum sunt dezamagita total, m-am simtit manipulata pt. ca eram un om disperat care isi dorea inlocuirea protezelor vechi cu altele noi si nu mi s-a explicat cam cit m-ar costa. Intrebam de fiecare data si cind mi s-a adus la cunostinta suma respectiva, am fost atentionata ca mi s-a facut oarecum o favoare ca de fapt suma era de doua ori mai mare. Implanturile mi-au fost facute tot de aceasta clinica dar de medic specializat in asemenea operatii si am fost foarte multumita. Acum alt medic s-a ocupat de protezare dar e mai rau ca si cu lucrarea veche iar costurile nici macar nu se justifica, sunt costuri fantasmagorice. Stomatologul nu mi-a explicat ce-mi va face, costul mi l-a spus cu citeva zile inainte de lucrarea finala, am amutit. Nu vreau ca lucrurile sa ramina asa, dar ce pot face oare in tara asta unde totul e pe bani ffff multi, in majoritatea cazurilor nejustificate aceste costuri enorme. Cum sa demonstrez o realitate crunta eu singura in fata unor medici care se apara reciproc cu toate ca mai sunt unii din breasla lor, impotriva acestor practici injuste?X-(
Buna seara,
Azi am fost la un alt stomatolog pe care l-am rugat sa se pronunte, verbal, de calitatea si costul lucrarilor protetice.
Raspunsul a fost:
- proteza de pe maxilarul superior are dintii fff lungi pt. configuratia fetei, sunt f. evazati si proteza e f. larga, nu a fost facuta amprentarea in mod corect.
- proteza de jos este la fel de prost executata si nu s-au respectat anumite masuratori care trebuiau facute de un bun tehnician dentar.
- contactele dentare imperfecte trebuiau identificate si indepartate daca medicul mi-ar fi facut ANALIZA OCLUZALÃ COMPUTERIZATÃ (METODA T-SCAN III) care poate identifica contactele imperfecte si care evidentiaza si fortele care iau nastere in cursul contactelor dentare dar dr. a folosit acea „hartie de articulatie” care se spune ca ar fi o tehnica.
- pretul este fabulos pentru aceste proteze de acrilat chiar si cu o bara de calareti care nu e din vreun metal pretios sau semipretios.

Ce reguli a incalcat medicul:
- Pretul de 2500E ffff mare pt. astfel de lucrare
- Mi-ar fi facut o favoare cu acest pret caci ar fi trebuit sa coste 4000E aceeasi lucrare si nu alta, cu aceleasi materiale
" Art. 13
(1) Este indicat ca medicul dentist sa prezinte pacientului in prealabil un deviz estimativ.
(2) Este interzisa reducerea onorariilor in scopul atragerii clientelei." din CODUL DEONTOLOGIC AL DENTISTULUI

- NU mi-a facut niciodata proba cu matrita lucrarii - daca m-am exprimat corect- pina la lucrarea dentara finala.
"Art. 26 - (2) Fiecare medic dentist isi asuma responsabilitatea manoperelor medicale efectuate." asa ar trebui dar nu se face asa ceva de nici un medic stomatolog pt. ca nu vor sa-si asume responsabilitati ci scopul lor sunt numai cistigurile materiale.


Ati procedat foarte bine. Acum aveti dovada neglijentei medicului respectiv. Puteti angaja un avocat care sa discute cu medicul in privinta returnarii sumelor achitate sau puteti sa urmati calea instantei, dar nu inainte de a face plangerea la Colegiul medicilor.
Daca si medicul doreste solutionarea pe cale amiabila, mai exista si posibilitatea medierii.
In functie de ceea ce doriti, alegeti tinand cont de timpul de solutionare si noile costuri ocazionate de angajarea unui avocat si taxele de timbru, ori investirea unui mediator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrare dentara gresita florinn86 florinn86 Buna seara. Totul a inceput acum 2 luni , am strans ceva banuti si am zis sa ma duc la dentist sa-mi pun maselele . Am avut nevoie de 2 lucrari dentare ( punti ... (vezi toată discuția)
Conflict cu medic stomatolog nelush nelush In Martie 2007 am inceput anumite lucrari stomatologice, printre care si efectuarea unei proteze dentare. Am achitat 1500 ron impartiti dupa fiecare sedinta de ... (vezi toată discuția)
Model contract crinarav crinarav buna ziua, m-ar interesa un model de contract de colaborare sau prestarii servicii stomatologice. va multumesc. (vezi toată discuția)