Bunica doreste sa treaca apartamentul proprietate personala pe numele meu, insa ar dori o clauza contractuala prin care sa ma oblig sa am grija de dumneaei. Varianta unui contract de intretinere nu ma incanta, deoarece imi doresc ca sa fiu proprietar cu drepturi depline, cum altfel as putea proceda si care sunt consturile?
Va multumesc anticipat!
Inteleg fragilitatea unui astfel de contract, din pacate nu am alta solutie. Totusi intre varianta unui contract de vanzare-cumparare cu o clauza de intretinere si cea a unei donatii cu aceeasi clauza ce imi recomandati? Multumesc!
@alexandrapop
Dupa precizarile pe care le-ati facut eu zic ca nu aveti nevoie de vreun act. Tatal d-voastra fiind unicul copil al bunicii, inteleg ca bunicul, sotul bunicii e decedat, (nu spuneti nimic despre dumnealui), este si singurul mostenitor rezervatar al bunicii(sa nu-mi spuneti ca traieste vreun parinte de-al bunicii!). D-voastra, la randu-va, sunteti mostenitoare rezervatara a tatalui d-voastra impreuna cu mama d-voastra, daca traieste. Asa ca o puteti ingriji linistita pe bunica. Atunci cand bunica va muri, o va mosteni doar tatal d-voastra. Tatal ar putea sa renunte la mostenirea dupa mama dumnealui, bunica d-voastra, situatie in care ati mosteni-o d-voastra pe bunica. Sa va mai intreb ceva : dupa ce a murit bunicul. sotul bunicii, s-a dezbatut succesiunea dupa dumnealui ? Sfaturi fara a cunoaste toate datele, vad ca v-au dat destui (inclusiv eu !).... Consultati un notar si avand toate datele va va ajuta sa luati cea mai buna hotarare. P.S. De unde suspiciunea asta intre nepoata si bunica ?! Bunicii mei, D-zeu sa-i odihneasca, m-au iubit ca pe lumina ochilor iar eu la randul meu am incercat sa nu-i dezamagesc. Ok, batranii sunt dificili, dar ii dati bunicii motive sa fie dificila ?! Ii dati macar o clipa un sentiment de nesiguranta cu privire la viitorul dumneaei alaturi de d-voastra ?! Puteti investi in apartament, pastrati bonurile, chitantele, facturile, lucrati cu pfa, cu firme, etc, nu lucrati cu nea Gigi zidarul sau cu Ionel instalatorul de la scara vecina...
Eu va recomand, in plus fata de cele mentionate anterior de colegii consultanti, sa mentionati expres in ce consta obligatia de intretinere. De exemplu: achizitia medicamentelor prescrise de doctori, procurarea de alimente- zilnic paine si lapte, iar o data pe saptamana/luna alimente gen cartofi, fasole uscata, ceapa, ulei,zahar.... Pentru toate acestea sa pastrati chitantele, eventual chiar sa ii puneti sa semneze pe chitante...Relatia buna tine destul de putin daca nu este bazata si pe respect si prietenie....Spun toate acestea intrucat am avut cazuri in care batranii au cerut rezilierea sau rezolutiunea contractelor pentru nerespectarea clauzei de intretinere, desi nepotii sau cei obligati la acordarea ingrijirii catre batrani isi respectasera obligatiile... Un notar bun va stii sa mentioneze aceste aspecte daca ii cereti asta....success!