avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

buna ziua,sotul meu a depus anul trecut actele de divort,pana azi nici primul termen nu a fost.vreau sa stiu,cu actele depuse acum am mai putea sa facem divort de comun acord,cum se face,ce trebuie cerut si cum procedam,se mai poate retrage ce am depus pana acum,cum ar fi procedura?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:30, 18 Februarie 2014
din punctul meu de vedere, daca aveti deja actiune de divort pe rolul instantei, cel mai bine ar fi sa lamuriti lucrurile si sa le clarificati cu ajutorul unui mediator. Asta inseamna, invoiala pentru divort, nume dupa divort, domiciliu minor, plan parental amanuntit - custodie comuna, partaj bunuri comune daca e cazul, toate acestea trecute in ACORDUL DE MEDIERE. Acest acord se depune la instanta unde actiunea e pe rol, instanta emite o hotarare prin care pronunta si divortul, valideaza si intelegerea privind planul parental si exercitarea dr parintesti, precum si partajul, astfel lucrurile se lamuresc odata pentru toteaunda foarte simplu si clar. Hotararea instantei se da si in camera de consiliu, deci nu trebuie sa mai asteptati termene, ci odata redactat acordul de mediere mergeti cu el la instanta, si instanta ia act de intelegerea dvs survenita la mediere.

Estea cea mai simpla procedura pentru cazul dumeavoastra.
si prim mediator cat ar costa?
multumesc frumos
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
Onorariul mediatorului il discutati cu acesta in particular.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord mihai2petru mihai2petru eu si sotia mea vrem sa divortam problema este ca avem doi copii de 2 ani si sunt dispus sa platesc pensie alimentara dar nu vrem sa cheltuim pe avocati se ... (vezi toată discuția)
Medierea in caz de divort cu minori fediucelfelicia fediucelfelicia buna ziua,am 2copii in varsta de 4 si5ani.sotul este sofer dar in ultimul timp sa apucat de bautura fiind violent fizic si verbal.cum as putea proceda si daca ... (vezi toată discuția)
Divort la notar cu minori luca_claudia72 luca_claudia72 as vrea sa stiu cat de repede decurge un divort la notar cu minori, care sunt demersurile, daca sunt audiati copiii si daca trebuie sa fie de fata sotiii sau ... (vezi toată discuția)