avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorþ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorþ

Soţia mea este din Republica Moldova. A obtinut cetăţenia română.Avem un copil minor in vârstă de 4 ani. Acum ea a plecat in Moldova şi nu doreşte să mai revină acasă. Copilul a rămas cu mine. Mă gândesc să divortez dar îmi este teamă ca nu cumva instanţa să hotărască domiciliul copilului in Moldova la domiciliul mamei sale. Dacă eu nu sunt de acord ca băiatul să părăsească ţara mă poate obliga cineva ? Doresc să ştiu cum ar fi mai bine să acţionez. Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:28, 16 Februarie 2014
Da, va poate obliga instanta sa il lasati sa plece.
Nu amanati, oricand va veti judeca mama are sanse. Actionati primul si cereti ca ambii sa exercitati autoritatea parinteasca iar domiciliul copilului sa fie la dvs, aveti sanse avand in vedere ca pana acum a stat in acea locuinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu un copil, sotia este in republica moldova dar are cetatenie romana. copilul este cetatean roman si este cu mine acum in romania amigobz amigobz Daca divortez cum pot pastra copilul ? Daca legea il incredinteaza sotiei iar eu nu sunt de acord sa paraseasca tara sotia poate pleca cu el in republica ... (vezi toată discuția)
Prin divort imi poate lua copilul? Efrosenia Efrosenia Buna ziua! Am nevoie atat de mult de ajutorul dumneavoastra. Sunt din Republica Moldova, casatorita in Romania cu un cetatean roman de un an. Impreuna avem o ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez radu_27 radu_27 buna ziua ...sunt casatorit cu o fata din republica moldova dar de ceva timp nu ma mai pot intelege cu ea avem un copil de un an si jumate dar certurile sunt ... (vezi toată discuția)