avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Retineri salariu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Retineri salariu

Va rog sa imi spuneti daca un salariat ramane cu 680 net si are poprire 1/3 din salariu i se retine 1/3 din 680 sau doar ce depaseste indicatorul social de 500 lei
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:30, 17 Februarie 2014
I se va retine 1/3 din salariul net.

Art. 728 C.proc.civ . - Limitele urmăririi veniturilor băneşti
(1) Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:
a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;
b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

......
(3) Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pensie popem popem Buna dimineata Se poate pune poprire pe o pensie revizuibila in cuantum de 428 lei ? Art. 728 ... (vezi toată discuția)
Poprire carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Daca este vorba despre infiintarea unei popriri in baza unei adrese primita de la Taxe si impozite ( o amenda de circulatie ) suma care se va retine este 1/3 ... (vezi toată discuția)
Retinere salariu fsaromania fsaromania am primit la serviciu poprire pe salariu de la o banca. eu mai am rate la kruk (preluate de la bcr) dar nu mi se opresc pe stat, le platesc la banca. de la ... (vezi toată discuția)