avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Discutii contabile despre aportul de numerar
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Discutii contabile despre aportul de numerar

buna ziua va rog sa-mi raspundeti-mi la urmatoarea intrebare am un pfa cu activitate comert ambulant as dori sa-mi maresc stocul de marfa ca am primit niste bani de la o ruda si nu stiu cum sa inregistrez cheltuiala in registrul de incasari si plati fara sa ies pe pierdere nu se mai ia in calcul la cheltuieli aceasta suma am pfa din 2011 in sistem real va multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:04, 17 Februarie 2014
Nu se trec acele sume in registrul jurnal de incasari si plati.

Din codul fiscal, art. 48 Reguli generale de stabilire a venitului net anual din activităţi independente, determinat pe baza contabilităţii în partidă simplă
......
(3) Nu sunt considerate venituri brute:
a) aporturile în numerar sau echivalentul în lei al aporturilor în natură făcute la începerea unei activităţi sau în cursul desfăşurării acesteia;
b) sumele primite sub formă de credite bancare sau de împrumuturi de la persoane fizice sau juridice;
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tipuri de venituri la pfa LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Buna ziua! Va supun atentiei urmatoarea problema. O PFA, la un moment dat nu are in casierie suma de bani necesara achitarii unei facturi si depune numerar in ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare pentru intreprindere individuala alexandrada alexandrada Bun gasit! Detin o I.I. cu obiect de activitate \'\'activitati independente\'\' si am obtinut o sponsorizare pentru editarea unei reviste. Vreau sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Document cumulativ pfa iirina_19 iirina_19 Conform art.52 OMFP 1040/2004: Venitul net sau pierderea fiscală se calculează astfel: din totalul sumelor încasate, evidenţiate în col. 5, respectiv 6, ... (vezi toată discuția)