avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Tipuri de venituri la PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Tipuri de venituri la PFA

Buna ziua! Va supun atentiei urmatoarea problema. O PFA, la un moment dat nu are in casierie suma de bani necesara achitarii unei facturi si depune numerar in casa pentru a putea plati aceasta factura. In jurnalul de incasari si plati aceasta suma imi apare la venituri realizate in luna respectiva. Este corect acest lucru? Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:53, 20 Februarie 2014
Acea suma nu se trece in RJIP.
Din codul fiscal art. 48 Reguli generale de stabilire a venitului net anual din activităţi independente, determinat pe baza contabilităţii în partidă simplă
....
(3) Nu sunt considerate venituri brute:
a) aporturile în numerar sau echivalentul în lei al aporturilor în natură făcute la începerea unei activităţi sau în cursul desfăşurării acesteia;
b) sumele primite sub formă de credite bancare sau de împrumuturi de la persoane fizice sau juridice;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discutii contabile despre aportul de numerar palade53 palade53 buna ziua va rog sa-mi raspundeti-mi la urmatoarea intrebare am un pfa cu activitate comert ambulant as dori sa-mi maresc stocul de marfa ca am primit niste ... (vezi toată discuția)
Document cumulativ pfa iirina_19 iirina_19 Conform art.52 OMFP 1040/2004: Venitul net sau pierderea fiscală se calculează astfel: din totalul sumelor încasate, evidenţiate în col. 5, respectiv 6, ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare pentru intreprindere individuala alexandrada alexandrada Bun gasit! Detin o I.I. cu obiect de activitate \'\'activitati independente\'\' si am obtinut o sponsorizare pentru editarea unei reviste. Vreau sa stiu ce ... (vezi toată discuția)