avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Acte necesare pentru a vinde haine second in piete si ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Acte necesare pentru a vinde haine second in piete si targuri

Buna ziua ,
Doresc sa ma apuc de vanzarea hainelor second prin piete si targuri si asi vrea sa stiu de ce acte asi avea nevoie sa fiu in regula .
Hainele o sa le cumpar de la un depozit . Am nevoie de ceva acte de provenienta ?
Am pe cineva si intr-o tara starina care o sa imi trimita marfa periodic.
Cel mai recent răspuns: forraistefan , utilizator 11:51, 18 Februarie 2014
Trebuie sa va infiintati cel putin ca persoana fizica autorizata (pfa) la registrul comertului si apoi la finante. Descarcati de la urmatoarea adresa informatiile necesare [ link extern ]
Va multumesc pentru raspuns!
In cazul in care fac pfa ce taxe si impozite voi avea de platiti asta in cazul in care eu nu vreau sa fac o afacere mare din asta adica vreau sa ma duc si eu prin piata cate o zi sau doua pe saptamana cu niste haine second sa mai imi rotunjesc putin veniturile . Intrebarea mea este daca merita sa fac pfa pentru atat si daca se renteaza ca doar no sa platesc chiar daca nu produc nimic.
Va multumesc inca o data !
Atunci va infiintati pfa-ul si optati sa fiti platitor pe norma de venit.
Va veti autoriza pe codul caen 4782 comert cu amanuntul al textilelor, imbracamintei si incaltamintei efectuat prin standuri, chioscuri si piete.
Valoarea normei de venit se stabileste anual la nivelul fiecarui judet si pe fiecare cod caen. Deci cautati sa vedeti, de exemplu in anul 2014, care e valoarea acestei norme de venit in judetul dumneavoastra. Fata de aceasta norma de venit veti plati (indiferent ce incasari anuale veti avea in realitate si fara a va deduce nicio cheltuiala) impozit pe venit de 16%, contributie la sanatate de 5,5% si la pensie (doar daca nu sunteti pensionar sau nu mai aveti un contract de munca valabil in alta parte).

Informatii detaliate aveti in materialul pe care-l puteti descarca de la adresa [ link extern ]
Va multumesc foarte mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugare cod caen magazin sh elaorlea elaorlea Am o Intreprindere Individuala cu cod CAEN 4779 Comert cu amanuntul al bunurilor de ocazie vandute prin magazine si am un magazin second hand. As vrea sa merg ... (vezi toată discuția)
Autorizatie comert haine pe teritoriul mai multor judete? g.irina g.irina Buna ziua. Care ar fi solutia juridica pentru a obtine o autorizatie de vanzare haine in targuri si oboare, ca si comerciant ambulant, dar pe teritoriul mai ... (vezi toată discuția)
Vanzare anbulanta in targurile saptaminale Danutzadana63@yahoo.com Danutzadana63@yahoo.com Vreau sa stiu cit costa o licenta pt.a putea vinde imbracaminte sau materiale de plastic in targurile saptamanale din judetul Teleorman si ce acte bineinteles. ... (vezi toată discuția)