avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Radiere ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Radiere ONG

Buna ziua. Am un ONG care timp de un an nu a reusit sa intruneasca din punct de vedere legal consiliul director. Practic timp de un an de la infiintare nu s-a facut nici o sedinta. Conform OG 26, articolull 55, litera c "c) imposibilitatea constituirii adunarii generale sau a consiliului director în conformitate cu statutul asociatiei, daca aceasta situatie dureaza mai mult de un an de la data la care, potrivit statutului, adunarea generala sau, dupa caz, consiliul director trebuia sa se constituie;" Inteleg ca in acesta situatie ONG-ul este dizolvat.
Care este procedura de urmat pentru radiere? Avand in vedere situatia nu putem desemna noi un lichidator.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ContSters298774 , utilizator 20:26, 17 Februarie 2014
Si eu am aceasi problema.
Poate te ajuta raspunsurile la postul meu.

www.avocatnet.ro/content/for...
Dizolvarea si lichidarea se face prin hotarare judecatoreasca. Va trebui in cazul de fata ca o parte interesata (fie ei si membri ai asoc) sa sesizeze instanta in acest sens.
Lichidator veti putea propune instantei, de regula instanta il numeste pe cel indicat de dvs.
Apoi lichidatorul isi face treaba si dupa ce depune raportul mai dureaza 6 luni de publicare a acestui raport. Dupa cele 6 luni, lichidatorului i se inmaneaza certificatul prin care se dispune radierea ONG

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong fara bilanturi depuse aedludens aedludens Am infiintat un ONG in anul 2008, dar la o luna dupa infiintare am plecat din tara. Am revenit acum si am aflat ca ONG-ul n-a avut nici o activitate si nu s-a ... (vezi toată discuția)
Inchidere ong cu datorii la bugetul de stat lilianadarian lilianadarian Buna ziua! Cum pot sa desfiintez un ong care in acest moment a acumulat datorii pe salarii,pt.3 angajati,la finante. Cum pot concedia fara sa aiba castig de ... (vezi toată discuția)
Dizolvare de drept - asociatie lumierre lumierre Am fost membra a unei asociatii care din 2006 nu mai indeplineste numarul de membrii necesari pt a ramane legal constituita. Din cei 3 membrii s-au retras 2 ... (vezi toată discuția)