Doresc sa infiintez o firma in domeniul portilor din fier forjat, garduri si asa mai departe(din cate stiu 2511 este codul CAEN).
Activitatea o voi desfasura alaturi de tatal meu, am implinit varsta de 18 ani si sunt in clasa 11-ea pe un profil tehnic.
Intrebare: pot inregistra o societate comerciala pe numele meu tinand cont ca sunt inca elev, dar am implinit varsta de 18 ani?
Impozitul de 16% se plateste lunar chiar daca nu exista profit?
As vrea sa stiu pentru inceput ce societate comerciala este mai rentabila, produsele de inceput se vor trimite spre export printr-o alta firma din RO.
In concluzie: ce socitate imi recomandati pentru o firma care presteaza astfel de servicii, care sunt + si minusurile?
Multumesc!
Daca doriti sa va infiintati un srl, veti fi inregistrat la inceput ca platitor de impozit pe venit 3% ca microintreprindere. Plata acestui impozit se face la trimestru si se calculeaza doar luand in calcul veniturile inregistrate. Daca nu aveti venit, nu platiti acest impozit.
E bine sa va inregistrati acest srl si sa optati sa fiti platitor de tva de la inceput.
E importand sa precizati si faptul daca materia prima o cumparati pe firma dumneavoastra sau odata cu comenzile primiti si mataria prima si faceti doar manopera.