avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este corupere sau infractiune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este corupere sau infractiune?

Buna ziua, as vrea sa stiu daca este corupere sau infractiune de vre-un fel, daca un baiat major de 22 de ani,student,a inceput a vorbi despre relatie sexuala cu o minora de 14 ani si 11 luni, si-au actionat impreuna intr-un mod obscen si-anume: atingandu-si partile genitale reciproc, specific ca NU au avut loc activitati sexuale penetrabile, doar atingeri reciproce asupra lenjeriei intime.Au avut loc in schimb vorbitul despre intretineri sexuale, dar cu masura, zic cu masura referindu-ma ca amandoi sunt de-acord a NU actiona sexual [ penetrabil ] pana la varsta de 18 ani.Parintii acesteia au aflat despre vorbele acestora iar acum baiatul este amenintat cu politia ca i-a corupt fata ; atat prin vorbitul despre sex in gluma, cat si actiunile obscene ce au avut loc intre ei.
Cel mai recent răspuns: ContSters170895 , utilizator 10:17, 18 Februarie 2014
Nu poate fi vorba de nici o infractiune, din ce relatati dvs.
Sunteti sigur? Mama ei e ferm convinsa ca il poate nenoroci pe baiat, ar putea fi sa o sperie pe fica ei in a se desparti de el, sugerandu-i asta de mai multe ori prin intermediul amenintarilor ; as vrea un raspuns mai concret multumesc si scuze ca's indulgent, vreau doar sa-mi asigur siguranta acesturi baiat.
Crist_me a scris:

Sunteti sigur? Mama ei e ferm convinsa ca il poate nenoroci pe baiat, ar putea fi sa o sperie pe fica ei in a se desparti de el, sugerandu-i asta de mai multe ori prin intermediul amenintarilor ; as vrea un raspuns mai concret multumesc si scuze ca's indulgent, vreau doar sa-mi asigur siguranta acesturi baiat.

Atata timp ca nu este comisa vreo actiune de natura sexuala asupra minorei, nu ,,il poate nenoroci,, nimeni. Totusi, avand in vedere ca este vorba de un minor, ,,baiatul,, de 22 de ani ar trebui sa aiba mai mult discernamant la felul cum se comporta in prezenta fetei respective.Si sa se abtina de la anumite comportamente periculoase, generatoare de situatii conflictuale si urmari neplacute dpdv moral si legal, mai ales.O simpla prietenie nu poate fi interzisa, atata timp cat nu lezeaza moral si fizic integritatea minorei.
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2014
ContSters170895, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copurere de minori? adrian 75 adrian 75 Buna ziua, Numele meu este Adrian si am un fiu care are o alta orientare sexuala, problema mea este ca fiul meu in varsta de 28 de anii a avut o relatie de 2 ... (vezi toată discuția)
Minora de 17 ani poate umbla cu un tanar de 22 de ani? waryus waryus dupa cum spune si titlu o minora in varsta de aproape 17 ani poate umbla cu un tanar de 22 de ani?tin sa mentione ca eu sunt cel de 22 de ani iar minora e fica ... (vezi toată discuția)
Relatii intre o minora (13 ani) si un baiat (16 ani) - ce urmari poate avea in caz de esec? Cristia10 Cristia10 As dori un sfat in urmatoarea situatie (a unor cunostinte): Fata (virgina) - 13 ani a intretinut relatii sexuale cu un baiat de aprox 16 ani (neimpliniti) in ... (vezi toată discuția)