avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor URGENT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor URGENT

Ma aflu in CO si mai am de efectuat inca 2 saptamani.
Am primit o somatie de la soc unde lucrez sa restitui autoturismul, laptopul si telefonul "in prima zi lucratoare de la comunicarea somatiei".
Trebuie sa le predau acum cat sunt inca in CO? Sau dupa ce imi reiau activitatea?
Prima zi lucratoare a mea sau a firmei?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elenajaad , utilizator 22:03, 21 Aprilie 2009
dcozma a scris:

Ar trebui sa stim mai exact continutul acelei somatii.
Poate fi un preaviz, o notificare de incetare a raporturilor de munca cu unitatea etc.
Trebuie sa vedem in ce baza s-a trimis acea somatie.

Sunt somat sa predau bunurile in prima zi lucratoare. In caz contrar vor depunere plagere penala.
Somatia nu este motivata in nici un fel.

Nota : Angajatorul face presiuni pt a ma determina sa demisionez.
(2) Angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihnă în caz de forţă majoră sau pentru interese urgente care impun prezenţa salariatului la locul de muncă. În acest caz angajatorul are obligaţia de a suporta toate cheltuielile salariatului şi ale familiei sale, necesare în vederea revenirii la locul de muncă, precum şi eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a întreruperii concediului de odihnă.Art 146 C. muncii
Somatia predarii bunurilor nu face in nici un fel referire la CO. Trebuie sa existe un act distinct pt rechemarea din CO? Sau aceasta somatia este asimilata rechemarii?
1. Concediul de odihna (de asta se numeste asa) este pentru a va odihni si a va reface fortele de munca, asa ca stati in CO pana se termina si apoi veniti la serviciu si predati bunurile.
2. Angajatorul va poate rechema din CO numai in conditiile Codului muncii:
Art.146 (2) Angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihna in caz de forta majora sau pentru interese urgente care impun prezenta salariatului la locul de munca. In acest caz angajatorul are obligatia de a suporta toate cheltuielile salariatului si ale familiei sale, necesare in vederea revenirii la locul de munca, precum si eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a intreruperii concediului de odihna.
Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Orice act prin acre se solicita intreruperea C.O trebuie sa fie motivat si sa contina cauzele, de forta majora sau interesul urgent , care impun o astfel de masura.
In caz contrar este un act fara semnificatie juridica, prin prisma legislatiei muncii, care poate fi ignorat

Alte discuții în legătură

Convocare din concediu giacris giacris Buna ziua, Ati putea sa ma lamuriti si pe mine legat de care sunt actele si pasii care trebuiesc intocmiti in momentul in care un angajator convoaca la ... (vezi toată discuția)
Concediu fritache fritache este legala intreruperea concediului de odihna cu concediu fara plata sau cu somaj tehnic? va multumesc:wassat: (vezi toată discuția)
Concediu de odihna IonaPopDc IonaPopDc Buna seara, in ce conditii angajatorul poate sa anuleze o cerere de concediu? in data de 07.02.2017 am facut o cere online de co, a fost primita de superiorul ... (vezi toată discuția)